Sauflon Synergi

Innovatív, tartósítószer-mentes többfunkciós ápolószer, kifejezetten szilikon-hidrogél alapanyagú lencsékhez kifejlesztve. Hármas hatású Oxipol hatóanyaggal, amely szinergikus kombinációja a tisztító, fertőtlenítő és nedvesítő összetevőknek. A tartósítószer-mentes ápolószer előnye, hogy az ápolószerből nem kerülhet semmilyen lerakódás a lencse felszínére, illetve annak szerkezetébe nem épülhet be. Ez kiemelt jelentőségű a szilikon-hidrogél alapanyagok esetében.
synergi

  • Kifejezetten hatékony a kontaktlencse-viselés során esetlegesen kialakuló fertőzésekkel szemben, kitűnő antibakteriális hatékonyságot mutat az összes szemészeti fertőzéssel szemben
  • Antibakteriális kontaktlencse tok
  • Az Oxipol-ban található összetevő biztosítja, hogy a lencse még hatékonyabban felvegye a nedvességet, és hogy a lencse felszíne extrán nedves maradjon, így növelve a felhelyezett lencse kényelmességét
  • Klinikailag bizonyított viszkozitást növelő komfort adalékot (HPMC) tartalmaz, ami fokozza a lencseviselők egész napos komfortérzetét
  • Az oxipol tisztító komponense zsír specifikus, de eltávolítja a dörzsölés által a lerakódott fehérjét is
  • A fertőtlenítő összetevő az ápolószerben egy stabil oxichlorite vegyületként van jelen, ami ártalmatlan a szemre
  • Érzékeny szeműek is használhatják, antiallergén ápolószer, mely egyáltalán nem csípi a szemet
  • A Synergi ideális ápolószer szilikon-hidrogél lencsék ápolására, de használható egyéb lágy kontaktlencsékhez is

Hogyan fejti ki a hatását a Synergi a mikrobakteriális szennyeződések ellen?

Az anti-mikrobakteriális hatóanyag a Synergiben a szódium-klorid és hidrogén peroxid. A hatóanyagrészek milliói vannak jelen és a flakonban egy stabilizált oxi-klorid vegyületként jelennek meg. A szódium-kloridnak megvan az a tulajdonsága, hogy képes szétbontani a klorid-dioxidot, ami egy rendkívül hatékony anti-mikrobakteriális hatóanyag, és a hidrogén peroxid stabilizálja a kloridot, ezzel megelőzve a lebomlást, amíg az ápolószer a flakonban van. A klorid érzékeny az UV fényre, ezért a Synergit műanyag flakonban tárolják, ami nem engedi át az UV fényt, kiszűrve ezzel a reakció beindulását.
Amint a Synergi a kontaktlencse tokba töltődik, amely a szennyezett kontaktlencsét tartalmazza, az oxiclorid vegyület részleges lebomlása megy végbe, ami által alacsony számú klór-dioxid és hidrogén peroxid szabadul fel, ami megöl minden szennyeződést a lencsén és a kontaktlencse tokban is. A szétbomlás a mikroorganizmusok jelenlétének és az UV fény hatásának köszönhetően következik be. A hidrogénperoxid és a klórdioxid tovább bomlik NaCL-ra, vízre és oxigénre. Azt is megfontolás alá kell venni, hogy néhány a stabilizált oxiclorid vegyületből maradhat a lencse tokban reggelre, de ennek a mértéke függ a tokban lévő szennyeződés mértékétől.

A klorid és a hidrogén-peroxid a flakonban azért nem válik szét, mert a két hatóanyag vegyülete/kombinációja oxiklorid vegyületként van stabilizálva, és mert a műanyag flakon által az UV fény sem indítja be a reakciót.

A Synergi azért nem marja a szemet, mert a klór és a hidrogén peroxid ebben a stabilizált formában nem csíp/mar, és mert minden szabad hidrogén peroxid könnyen lebomlik a könnyben lévő enzimek által oxigénre és vízre, a visszamaradt ápolószer a pislogás által pedig gyorsan eltűnik a könnyben.

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray