Sport szemüvegek

A téli sportok szerelmeseinek – kontrasztos látás polarizált lencsével

síszemüvegA síelés manapság közkedvelt kikapcsolódás, de mielőtt belevágnánk, bizony nem kevés dolgot kell beszereznünk. Mikor úgy gondoljuk már sikerült mindent megvenni, még hátra van egy igen fontos kellék megvásárlása, melyre talán, főleg kezdő síelők, kevésbé figyelnek oda. Nem más ez, mint a megfelelő napszemüveg.
Egy jó minőségű sí szemüveg segíthet tisztán látni akár zord körülmények között is, de  akadnak apró dolgok, amik méginkább megkönnyíthetik életünket síelés közben. Ilyen lehet a polarizált lencse. A normál színezett lencsék csak csökkentik a fény erejét, ám a szemet bántó csillogás továbbra is megmarad. A polarizált lencsék speciális rétegelt filmbevonata ellenben kiszűri a vakító polarizált fényt, ezáltal a látás kontrasztosabb lesz, a szem pedig kevésbé fárad el.
Teljes cikk: A téli sportok szerelmeseinek

Rudy Projec

A Rudy Project 1985-ben Trevisóból indulva mára már Európa egyik vezető vállalatává nőtte ki magát a sportoptikai szektorban. Ennek a sikernek az alapjait az intenzív terítési hálózat, a célzott kommunikációs stratégiák, az évről-évre megújuló kollekció, a kiváló termékminőség és az innovatív technológiák képezik. Ez alapján biztosak lehetünk benne, hogy a Rudy Projekt munkatársai profi minőségű kereteket és lencséket készítenek. Több mint húsz éve a Rudy Project tervezi és gyártja a tökéletes szemüvegeket sportoláshoz.
Teljes bejegyzés: Rudy Project

Leader dioptriás úszószemüvegek

Az elmúlt 30 évben a Leader rengeteg “szemre való” termékkel kápráztatta el a sportolókat. Ezek között az egyik legelterjedtebb látásjavító eszköz a dioptriás úszószemüveg.
Nem kell ecsetelni, hogy a látásbroblémával küzdő sportolóknak milyen “macerás” a vízben is megoldani a tökéletes tiszta látást. Egyik megoldás lehet a kontaktlencse – de mi van ha a sportoló nem viselhet valamilyen oknál fogva kontaktlencsét? Erre találták ki a Hilco cégnél a Leader dioptriás úszószemüveget.

Ezek a szemüvegek Uniqe Technology-nak, kiváló minőségüknek, esztétikus megjelenésüknek, tartósságuknak, párásodás elleni bevonatuknak és hihetetlen ütés-ellenálló képességüknek köszönhetően igencsak kedveltek lettek.
A Leader dioptriás úszószemüveg állandó fejlesztése is a kiváló minőséget tükrözi. A fejlesztők folyamatos munkája tette lehetővé, hogy a kivételesen tartós és dizájnos megjelenés a szemüveges sportolók kihagyhatatlan kelléke legyen.
A számítógép felügyelte gyártási eljárás során láncszerűen haladnak végig a termékek. Az injekcióeljárás vagy a bevonat felvitele pedig egy úgynevezett tiszta szobában történik. Minden Leader Swim dioptriás úszószemüveg amely elhagyja a gyárat, átmegy a nagyon szigorú minőség ellenőrző eljáráson.
Ha Ön vagy valamelyik családtagja valamilyen fénytörési hibában szenved és szeretne úszás közben tisztán látni, érdemes a Leader dioptriás úszószemüvegeket választania.  A Leader dioptriás úszószemüvegek megrendelhetőek pluszos és minuszos kivitelben is, sőt ha a két szem dioptriája eltérő, abban az estben is tudjuk készíteni személyre szabottan az Ön dioptriás úszószemüvegét. Ezek az úszószemüvegek méretben is változóak ezért gyermekeknek is ideális megoldást nyújtanak.

Bollé sportszemüvegek 

A Bollé cég több, mint 100 éve van a piacon. 1888 óta szállítja a legmagasabb minőségű napszemüvegeket mind küllem, mind védelem szempontjából.
A Bollé fő profilja a sportszemüveg. Elsősorban golf, mountain-bike és sí szemüvegeket gyártanak, de készítenek utcai viseletre is napszemüvegeket és optikai szemüvegkereteket. Műhelyükben megtalálhatók még a katonai taktikai szemüvegek is.
A Bollé cég technológiáját tekintve könnyű, de mégis erős, rugalmas és flexibilis napszemüvegeket gyárt. Gyártási technológiájukat folyamatosan, a kor elvárásainak megfelelően fejlesztik. Fő szempontjaik a védelem, a minőség és a divatosság.

Sport és látás

A  szem megóvásának egy fontos területe a sportolók látásával foglalkozik. Járjuk egy kicsit körül, hogy játék közben miképp használjuk látásunkat s hogy annak javítása hogyan járulhat hozzá a teljesítmény javulásához.
Gyakran értelmezik rosszul a jó látás fogalmát, mivel úgy vélik, az egyenlő a jó látásélességgel. Ez azonban egyáltalán nem így van. Ha látás élessége 5/5-ös (vagy 1.0; 20/20), vagy jobb, akkor az valóban kiváló. Ilyen látásélesség mellett is lehet azonban probléma a periférikus látással, a mélységérzékeléssel (térlátás), a fókuszálás rugalmasságával, a vizuális memóriával, a szem-kéz-test koordinációval, a színlátással, vagy egyéb látási képességekkel. Ezek a zavarok mind-mind akadályozhatnak abban, hogy olyan gyorsan, vagy olyan sokszor üssünk vissza, rúgjunk el vagy dobjunk egy labdát, ahogy szeretnénk, vagy megfelelő sebességgel és hatásosan reagáljunk az ellenfél akcióira.
Teljes cikk: Sport és látás

 

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray