Gyerek szemüveg

Babaszemészet

babaszemészet

A BabaSzemész egy olyan új, egyedülálló, babáknak és gyermekeknek szóló szemvizsgálat, amellyel kiszűrhetők a csecsemők veleszületett szemészeti funkcionális eltérései. Minden olyan esetben, amikor egy gyermek nem tud még megfelelően, illetve megbízhatóan visszajelezni a látás minőségéről, a vizsgálat fényt deríthet különböző eltérésekre.
A szűrővizsgálat lényege, hogy úgy végezhető el a szemvizsgálat, hogy az a gyermek részéről semmilyen együttműködést nem igényel. Nem kell olvasni tudnia, vagy képeket felismernie, de még beszélnie sem. Ezen kívül nem szükséges a szemcseppel történő pupillatágítás sem.
Teljes cikk: Te jól látsz…és a gyermeked?

 

A Gucci bemutatja első napszemüveg kollekcióját gyerekeknek

jennifer lopez gucci kidA Gucci megalkotta első kollekcióját, mely kifejezetten a gyerekeknek készült. A Frida Gianni (a Gucci kreatív igazgatója) által alkotott napszemüvegek már 7 éves kortól elérhetőek a jövőben. A modellek 3 rétegű acetátból készülnek, a fiúknak aviátor formában, a kislányoknak pedig trendi kerek formával. A keretek szárának végén az egyediséget a kis arany színű Teddy maci figura adja meg, de természetesen nem hiányozhat a Gucci felirat sem. A kollekció természetesen különböző színekben kapható. A kislányok a szivárvány szinte minden színéből válogathatnak, a fiúknak pedig a klasszikus párosítású fekete, fehér, piros mellett ott az extrém világoskék-narancs vagy a militarizöld-ibolya párosítás is. Ez a napszemüveg kollekció igazi trendcsinálóvá teszi a gyerekeket!

 

Chicco gyerek napszemüvegek

Abban minden édesanya egyetért, hogy gyermekük a legfontosabb. Ezért aztán mindig és mindenben a legjobbat szeretnék adni neki. Így van ez a napszemüvegekkel is.
A mamák elvárásai a szemüvegekkel kapcsolatban: biztonság és kényelem. Mivel a kisgyermek szeme nagyon érzékeny, ezért meg kell védeni azokat a káros napsugaraktól. A napszemüveg viselése viszont legyen kényelmes, tökéletesen illeszkedjen a gyermek arcához, és ne zavarja őt játék közben.
A Chicco megfelel a mamák elvárásainak. A Chicco számára elsődleges fontosságú a babák biztonsága, ezért a szemüveglencséket a Certottica (olaszországi optikai termékeket jóváhagyó intézet) tesztelte.
A Chicco napszemüvegek ütésállók, törhetetlenek, nem toxikus, hypoallergén anyagból készülnek, polarizált lencsével, melyek megszűrik a káros UVA és UVB sugarak 100%-át és megfelelnek a 89/686/EEC direktíva követelményeinek.
A kereteket több korosztály számára alakították ki:
0m+ nagyon puha keret és szár az újszülöttek és csecsemők számára
12m+ merev keret puha szárral 1 éves kortól
24m+ merev keret és szár 2 éves kortól
Természetesen minden Chicco napszemüveg csinos kivitelezésű, kis lencsével készül, többféle színben és mintával, hogy a mamák és a babák ízlésének egyaránt megfelelhessen.

 

Titeuf gyerek szemüvegkeretek


Titeuf egy Svájcból indult képregénysorozat, amiből animációs mesefilmet is csináltak és Franciaország kedvenc mesesorozata lett.
A Titeuf – Glénat-nak és Jean-Claud Camano-nak köszönhetően – legelőször egy fanzinban jelent meg melynek neve Sauve qui peut (Fuss az életedért).
1992 csatlakozott egymáshoz Glénat és Zep, melynek köszönhetően végül Titeuf Franciaország legkedveltebb sorozata lett. Az ezután megjelent könyvek mind bestsellerek lettek, így a francia képregénypiac legnagyobb pénzcsinálójának is nevezik a történetet.
A sorozat 2001-ben került a TV képernyőkre a Canal J. közreműködésével. 2008-ra ismét a legkeresettebb képregény lett évente 1.8 millió(!) példányt gyártanak belőle. Összesen eddig háromszor nyerte el a legnépszerűbb történet díját Franciaországban.
A gyerekek nagy örömére a szemüveg-iparba is bekerült ez a kedves figurás kollekció. Ezek a szemüvegkeretek nem csak stílusosak hanem kényelmesek is, ami a csúcstechnológiás gyártásnak köszönhető. A szemüvegkeretek között megtalálhatóak a klasszikus és a sportos fazonok is. Anyagukat tekintve fém és műanyag alapanyagból is készítik ezeket a jó minőségű gyerek szemüvegkereteket, melyek ideálisak a kisebb és nagyobb gyerekek számára is.

 

Gyerekszemüveg a gyerek szemével

gyerek szemüvegekA gyermekek jó barátja a szemüveg. A gyermekek általában büszkék a szemüvegükre, különösen, ha a papa vagy a mama is hord szemüveget és még inkább akkor, ha a szemüvegkeretüket saját maguk választhatják ki.
A gyermek szemüvegkeretekkel szemben nálunk maximálisak a követelmények. Ezek a következők: ne irritálják a bőrt, lágyak, biztonságosak, legyenek, könnyen illeszkedjenek, de viseléskor stabilak legyenek. Nálunk nagy türelemmel és szakértelemmel választjuk ki gyermeke első szemüvegét. Néhány kivételtől eltekintve azt ajánljuk, hogy a gyermek szemüvegek lencséi törhetetlen műanyagból készüljenek. Ez egyrészt lényegesen könnyebb, mint az üveg és egyidejűleg sportszemüvegként is használható, másrészt egyben szemvédelmi funkciót is nyújt.

Az első évek szemüvege

Julbo gyerekszemüvegLátni is meg kell tanulni – éppúgy, mint járni és beszélni – állandó gyakorlással. A veleszületett vagy az élet első hónapjaiban és éveiben jelentkező, de idejében fel nem ismert látási hiba akadályozza a látás gyakorlását. Így pl. egy olyan gyerek, akinél különösen erősen jelentkezik a látási probléma, egyszerűen csak a jobbik szemét alkalmazná, és ez elnyomná a másik szem által nyújtott gyengébb látást. Az elhanyagolt szem azután később képtelen lenne funkciója teljesítésére. Egy ilyen gyerek előtt sok vonzó foglalkozás lehetősége kimaradna. Sok esetben látunk leragasztott szemű gyermekeket, ennek a problémának a korrekciója okán.

A látási probléma

gyermekszemüvegA törvény által előírt megelőző vizsgálatok között még nem szerepel a látási hibák és a kancsalság korai felismerése céljából időben elvégzendő szakorvosi vizsgálat sem. Ezért a gyermekeket 2 éves korukig legalább egyszer el kell vinni látásvizsgálatra, amire a megyei kórházak ill. a budapesti Tömő utcai szemklinika van szakmailag magas színvonalon felkészülve. Abban az esetben pedig, ha felmerül a gyanú, hogy a kisbaba szemével valami nincs rendben, nem kell arra várni, hogy majd kinövi, meg a nagypapa és nagymama is ilyen volt kicsinek. A kancsalság egyébként is vészjelzés, az időben észrevett szemprobléma pedig megelőzheti a későbbi problémákat is.

Beiskolázási látásvizsgálat

A beiskolázási látásvizsgálat nagyon fontos és könnyen kiszűrhetők vele az esetleges látási problémák. De meddig érvényes a „normál látás” vizsgálati eredmény? Fiatal korban fontos a gyermeket félévente elvinni szemészeti vizsgálatra, mivel még a szem is növekszik és így könnyen kialakulhatnak a látáshibák. A látáshibák felismerése korai stádiumban nagyban megkönnyíti a kezelést és a gyermek életét, illetve megelőzi a probléma súlyosbodását.
gyermek szemüvegEgy távollátó gyerek többnyire nem veszi észre hibás látását, ha ez nem nagyon erőteljesen jelentkezik. Jól lát, de eközben állandóan megerőlteti a szemét. Természetesen ez által gyorsabban elfárad, nehezen tud koncentrálni, gyakrabban kedvetlen és esetleg fejfájásról is panaszkodik.
A rövidlátó gyermek problémája oly módon vehető észre, hogy a gyereknek egyszerre csak nehezére esik, hogy bizonyos távolságról a táblán lévő feliratot el tudja olvasni. Eltekintve attól a problémától, melyet a korrigálatlan rövidlátás okoz a gyermeknek az iskolában, az ilyen gyerek még az utcai forgalomban is nagy veszélynek van kitéve, hiszen ha például az utcán közlekedő autókat nem látja élesen, könnyen érheti baleset, melyet egy egyszerű vizsgálattal és egy jó szemüveggel könnyen megelőzhetünk.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray