Hoyalux iD MyStyle V+ – forradalmi lencsetervezés tökéletesen személyre szabva

Bemutatjuk a Hoyalux iD MyStyle V+ progresszív szemüveglencsét, mely a Hoya prémium kategóriájú multifokális szemüveglencse családjának legújabb tagja, és amit 2013. október 1-től lehet megvásárolni.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a Hoya legújabb, forradalmi lencsetervezési és gyártástechnológiai eljárásainak eredménye, tehát a legmodernebb eljárások alkalmazásával és a legnagyobb fokú percizitással hozták létre, ezáltal a személyre szabott szemüveglencse fogalmát még magasabb szintre emeli.

Hoyalux iD MyStyle V+

Az eredmény tehát egy tökéletesen személyre szabott szemüveglencse, mely hosszú évekig kényelmes viseletet, kristálytiszta, éles látást, stabil látómezőt biztosít viselőjének az élet minden fontos pillanatában.

Mit szeretnének a szemüvegviselők?

Egy, a Hoya vállalat által 1415 progresszív lencse viselő bevonásával 7 európai országban végzett kutatás eredménye szerint 5 alapvető tényező járul hozzá a legjobban a szemüvegviselők elégedettségéhez:

  • egyszerű képváltás a távoli és közeli képek között
  • az olvasórész könnyű megtalálhatósága
  • kényelmes látás olvasás közben
  • tiszta torzításmentes látómező
  • könnyű megszokás

Ugyanez a felmérés kimutatta, hogy a szemüvegviselők 30%-a aggódik amiatt, hogy nem fogja tudni megszokni új progresszív lencséjét.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a fenti eredmények teljeskörű figyelembe vételével került kifejlesztésre, így a létező legjobb teljesítményt biztosítja a szemüvegviselők által megjelölt 5 legfontosabb tényező esetében.

A Hoya megoldásai

InnoVision

Az InnoVision a Hoya technológiai újdonságainak tervezési eljárásainak és prémium szolgáltatásainak forrása, mely 4 pilléren alapul:

  • Vizuális észlelés: Az emberi agy különböző ingerekkel pl. homályos látással kapcsolatos reakcióit és érzékenységét vizsgálja.
  • Vizuális élmény: A lehető legpontosabb korrekció elérése és a szem vizuális elégtelenségeinek kiküszöbölése optimális szemüvegfelírással.
  • Tervezés ellenőrzés: Az optikai tervezés eredményeinek ellenőrzése a maximális vizuális teljesítmény elérése érdekébe, minden körülmények között.
  • Emberi viselkedés: A vásárlók igényeinek, vágyainak és életstílusának feltérképezése, annak érdekében, hogy a végtermék tökéletesen megfeleljen a viselője személyes vizuális igényeinek.

Forradalmi eljárások a lencsetervezésben? Igen!

Binokulárs Harmonizációs Technológia
A könnyed, megerőltetés nélküli fókuszálás és tökéletes mélységérzékelés érdekében.

Binoluláris Szem Modell
Példátlan binokuláris teljesítményt biztosít, így bárki tisztán és élesen láthat ebben a dinamikus, digitális világban.

Új életstílus modul alkalmazása a Hoya iDentifier program segítségével
Rendkívüli részletességgel képes rögzíteni páciensek életstílus adatait, melyek figyelembe vételével a tervezett lencse kistálytiszta látást és stabil látómezőt eredményez a vásárlók számára, életük minden fontos pillanatában.

Hoyalux iD MyStyle V+

A Binokulárs Harmonizációs Technológia

Felmérések szerint az európai presbyóp szemüvegviselők 73%-a igényel különböző korrekciót a jobb és bal szemére. Akár a legkisebb eltérés esetén is azonban a fénysugár más szögben érkezik a jobb és bal lencsére. Ez pedig vizuális egyensúlyhiányt eredményezhet, ami a szem megerőltetését okozhatja, valamint szemfáradtságot, szemégést és fejfájást idézhet elő. Ezek a tünetek gyakran nehezen felismerhetőek észrevehetők és sokszor nem is derül ki, hogy a szemüveg okozza őket.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a világ első progresszív lencséje, mely a jobb és bal szem korrekcióját egyedi alkotóelemként kezeli a binokuláris lencsetervezés kalkulációja során. A Binokulárs Harmonizációs Technológia biztosítja a megfelelő korrekciót a lencse felületének mindegy egyes pontján, teljesen a jobb és bal szem igényeire szabva azt.

Az eredmény: könnyed, megerőltetés nélküli fókuszálás, állandó stabilitásérzés, tökéletes mélységérzékelés.

A Binokuláris Szem Modell

Egy olyan csúcskategóriás termék létrehozásakor, mint a Hoyalux iD MyStyle V+, a kalkuláció, ellenőrzés és a gyártás pontossága meghatározó. A Hoya InnoVision filozófia egyik eleme, a Binokuláris Szem Modell, a tervezés során, valós körülmények között végzett szimulációk alkalmazásával garantálja a maximális vizuális teljesítmény elérését. Így páciensei tökéletes stabilitásérzést és jobb mélységészlelést tapasztalhatnak meg bármilyen vizuális körülmények között.

Hoya MyStyle V+

Személyre szabott szemüveglencse még magasabb szinten

A lencsetervezés során elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű információval rendelkezzünk a szemüvegviselőről. Nem csak a mérési adataira és az igényelt korrekció megadására van azonban szükség, hanem információkkal kell rendelkeznünk a viselő egyéni sajátosságait illetően is. Az emberek ugyanis nem egyformák – különböző tevékenységeket végeznek, különböző életstílussal, igényekkel, szemüveg viselési szokásokkal rendelkeznek és korábbi szemüveg viselési tapasztalatuk is eltérő lehet.

A Hoya iDentifier alkalmazás segítségével minden tényező, amely befolyásolhatja a megfelelő távoli, közeli és közép-távoli zóna kialakítását, lépésről lépésre rögzítésre kerül.
A Hoya iDentifier legújabb verziója rendkívüli részletességgel képes rögzíteni páciensek életstílus adatait. Az iDentifier algoritmusa kategorizálja, hogy a nap mekkora százalékát és mely részét tölti a szemüvegviselő kültéren, illetve beltéren, különböző életstílus profilokat vesz figyelembe, és alapos elemzéseket végez a szemüvegviselő digitális média használatával, olvasási, vezetési, sportolási szokásaival és munkakörnyezetével kapcsolatban. Nem kell azonban aggódni a konzultáció idejének meghosszabbodása miatt, hiszen az adatbeviteli folyamat igény szerint lerövidíthető.

Egymástól függetlenül személyre szabható zónák: távoli, közép-távoli és közeli

A rögzített adatok alapján az új Hoya iDentifier algoritmus kikalkulálja az optimális tervezést mind a távoli, mind a közeli és közép-távoli zónák esetében is, majd a legideálisabb elosztást alakítja ki ezekből minden szemüvegviselő számára. Ez az egyedülálló eljárás, mely gyakorlatilag korlátlan tervezési variációt kínál, 100%-ban személyre szabott profilt hoz létre, még a legbonyolultabb vizuális követelmények fennállása esetén is.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a Hoya minden alapanyagával – színezés nélküli, színezett és fényresötétedő változatban egyaránt – elérhető és a Hoya legkiválóbb tükröződéscsökkentő felületkezeléseivel kerül kialakításra.

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray