Jó munkahelyi szemüveg – kevesebb stressz, több siker

Kevesebb stressz, több siker, ha a szemüveg a hivatásnak megfelelő minőségű

Vállalatoknál végzett vizsgálatok azt bizonyítják, hogy sok dolgozó eredményesebben tudná a munkáját végezni, ha megfelelő látásviszonyokat és megfelelő szemüveget biztosítanának számukra. Megnehezítik a munkájukat és az életüket is azzal, hogy elmulasztják munkahelyükön a megfelelő körülmények megteremtését. A megfelelő, speciálisan hivatásukhoz szükséges látási feladatoknak megfelelő szemüveggel teljesítőképességük lényegesen – néhány esetben akár 50%-kal – javult.

Ennek oka az, hogy gyakran nem vesszük észre, mit várunk el a szemünktől. Az emberek egyszerűen hozzászoknak a nehéz látási feltételekhez és ezért nem ismerik fel, hogy ez az oka a stressznek és az idő előtti elfáradásnak.

munkahelyi szemüveg
A fáradtság nélküli látás érdekében a megfelelő erősségű lencsénél többre lehet szükség

Amennyiben egy 45 éves sebésznek és egy vele egyidős pilótának azonos korrekciós értékre van szüksége, mégsem ugyanazt a szemüveget kapja a hivatásos tevékenysége elvégzéséhez. A fizikai munkák között is vannak különbségek és az íróasztali hivatások is csupán első látásra azonosak.

A képernyő előtt végzendő munka sem veheti jobban igénybe a szemet, mint az írógép melletti. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, a szemüvegeket a képernyő előtt végzendő munkának megfelelően kell elkészíteni.

Nagyon fontos egy munkát megkönnyítő szemüveg elkészítésekor, hogy az optikus megismerje az ön hivatásával és környezetével kapcsolatos részleteket. Ezért is fontos a tanácsadás.

A high-tech lencsék többet tudnak, mint csupán a fénytörési hibákat korrigálni

Ezeknek a lencséknek a vastagsága akkor sem látható, ha nagyfokú és komplikált hibás átások kiegyenlítésére szolgálnak. Esztétikus, vékony formájúak és csodálatosan könnyűek. Ezáltal megszüntetik egyéb esetekben a keret kiválasztásánál fennálló akadályokat is.

Színezett lencsék a munkához is?

A hideg, mesterséges világításnál különösen jó a szemnek a színezett lencsék. Emellett pedig még jól is néznek ki. Védenek a föntről többnyire a szembe világító, vakító fénytől és elmosódott tónust biztosítanak. A kívánt színtónus a legintenzívebb a lencse felső részén, majd lassan gyengébbé válik, s az alsó szélén már csak sejthető.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray