Szemüveglencse gyártó Európa közepén az unión kívül

optiswiss logo

Az Optiswiss jó példája a pontosságnak és a szaktudásnak. Erősségük az innovációs készség, minőség, a piaci igényekre való gyors reagálás és hatékonyság. A cég forgalma tíz éve kétjegyű növekedést mutat.

A svájci különbség

optiswiss a svájci lencse„Mindent megteszünk, hogy az optikusok mindennapi munkáját megkönnyítsük” – mondja Denis André Zaugg úr, a cég vezetője. Az optikus tudja, hogy a svájci Bázelben készült szemüveglencséket nyugodt lelkiismerettel adhatja el ügyfeleinek, mert teljes mértékben meg lesznek azokkal elégedve. Minden részleg megtalálható itt, az igazgatástól a termelésen át, egészen a logisztikáig. Az a tény, hogy minden egy fedél alatt kapott helyet, nagy előnyt jelent a cég számára.

„Egy hagyományos svájci cég vagyunk és egy tipikus svájci cég értékeit képviseljük: közeli kapcsolatot az ügyfelekkel, rugalmasság, folytonosság, az ügyfelek igényeire való gyors reagálás és megbízhatóság” – mondja az egyik ügyvezető.
„Mindig egy orrhossznyival mások előtt szeretnénk járni. Mióta szemüveglencséket gyártunk mindig új technológiákba fektettünk be. Így ma már a legújabb csúcstechnológiával dolgozunk. Megbízásokat kapunk az új technológia tesztelésére másoktól és teljes Free Form Solution-okat is szállítunk más gyártókhoz. A termelési folyamatok automatizálásának köszönhetően olyan termékenységi fokot értünk el, amely lehetővé teszi a manuális munkafolyamatok csökkentését, s ezzel egy időben ehhez alkalmazott árpolitikát is folytatunk.”

optiswiss

A „svájciság” egyre nagyobb jelentőséggel bír

A svájci cégekre jellemző szellemi tulajdonnak köszönhetően az elmúlt 10 évben a svájci logoval ellátott versenyben lévő márkák száma megsokszorozódott. A vörös alapon fehér kereszt a svájci cégek legfontosabb reklámhordozójává vált. A szövetségi tanács szigorú szabályozást vezetett be a svájci kereszt védelmében (megbízhatóság, bizalom, stabilitás, tisztaság, biztonság). Az 1973-ban alapított Optiswiss 1988-ban kezdte meg termékei értékesítését külföldön. Mára a forgalmuk 72%-át adja a külföldi értékesítés. Rövid idő alatt 26 országban működnek együtt helyi értékesítési partnerekkel, 2010 októberétől Magyarországon is.

Forrás: Optikai Magazin

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray