Az üveghegyen is túl – szemüvegek dívákra szabva

A minimalizmus az utóbbi időben mindent meghódított: a divatipart, a lakberendezési trendeket, sőt, az életstílusunkat is. Megtanultuk: a kevesebb több!

A legtöbb szemüveggyártó alkalmazkodott a trendhez, de közben mintha egy kicsit elfelejtettek volna élni. A letisztultság, a nemes egyszerűség jó, viszont vannak olyanok, akiknek a jó nem kielégítő.

Egy díva – hajlamokkal megáldott hölgy számára egy minimál keret maga a dögunalom. A valódi szenvedély és életszeretet s színeknél, az ékköveknél, a díszes száraknál kezdődik, a mérték viszont már ízlések és pofonok kérdése. Az biztos, hogy egy virágokkal és ékkövekkel dekorált keret nem fog tetszeni mindenkinek, de talán pont ez a lényeg, amikor divatkiegészítőket választunk: kitűnni azzal, amilyenek valójában vagyunk.

Olyan mesébe illő stílusokat mutatunk most be három merész márka keretein keresztül, amelyek valódi karaktert kívánnak maguk mögé.

CAROLINE ABRAM

Impulzív, sokszínű, elképesztően karakteres keretek hihetetlenül széles választékban. A kétszeres SILMO aranydíjas Caroline ’98 óta foglalkozik szemüvegtervezéssel. Első sorban azzal vívta ki a szemüvegkészítők és a divatszakma elismerését, hogy újraálmodta a szemüvegek ősét, a lorgnette-et. A kis fogantyús vagy nyakbaakasztós szemüvegeknek új, nőies formát adott, újra divatba hozva egy többszáz éve elfeledett, de egyébként meglehetősen praktikus formát. A (természetesen) párizsi márka minden kerete lenyűgöző: feminin, díszes, nem ritkán túlméretezett formák, persze magas minőségben.

Caroline Abram szemüvegkeretei

TURA

Persze lehet ezt egy egészen kicsit visszafogottabban is csinálni. A manhattani TURA közel 100 éves fennállása ózta több márkával és sztárral is kollaborált, viszont egyedi hangvételét sajátmárkás kereteiben megtartotta. A finoman díszített, különleges színvilágú keretek bár nem olyan szembetűnően díszesek, mint a fentebb említett modellek, de határozottan díva-kategóriásak, bármelyik keretről is legyen szó.

Tura szemüvegkeretek

FRANCIS KLEIN

Az 1970 óta szemüvegkészítéssel foglalkozó Francis Klein egy olyan elképesztően egyedi és domináns stílust képvisel, amihez kevés hasonlót találni a piacon. A teljes mértékben kézzel készülő acetát kereteket Swarovski kristályokkal díszítik, többnyire retró stílusokat alapul véve. Élénk színek és abszolút formabontó sziluettek jellemzik ezeket a kereteket, amik tele vannak élettel és szenvedéllyel. Ó, és ha első pillantásra nem lett volna teljesen egyértelmű, a Francis Klein is párizsi!

Francis Klein szemüvegkeretek

 

Forrás: Optikai magazin, XXII.évfolyam 2. szám, 2018. június

 

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray