A Maui Jim bejelentette első optikai szemüveg kollekciójának bevezetését

A Maui Jim bemutatta 56 modellt felvonultató saját tervezésű optikai kollekcióját. A prémium polarizált napszemüveg piac vezető résztvevője így már nem csupán a napszemüvegek, hanem az optikai szemüvegek területén is széles választékot kínál.
Maui Jim embléma
Lahaina, HI.(2018.január 1.) – Maui Jim®, a prémium polarizált napszemüveg piac globális vezetője, bemutatta első optikai szemüveg kollekcióját, mely 2018 januárjától már beszerezhető. Mint az Amerikai Egyesült Államok vezető független napszemüveg márkája, a Maui Jim a szemüveglencse fejlesztés területén szerzett szakértelmét latba vetve megalkotta 6 féle alapanyagból és 56 keret stílusból álló kollekcióját, melyet egyedi technológia, merész formák, finom dizájn és minták jellemeznek. Minden keretet egy egyedülállóan szabad, kecsesen hajló dizájn jellemez, ami a részletekre, a komfortra és a megfelelősségre való maximális odafigyeléssel párosul, így viselőjének az alak és a stílus tökéletes egyensúlyát nyújtja. Az ősi Hawaii kézművesek és az egyedi színek ösztönző hatása, valamint a tenger természetes ragyogását visszatükröző üvegek révén a kollekció tökéletes egyensúlyt teremt az esztétika, a megfelelősség és a teljesség között.
Maui Jim optikai szemüvegkeret
Maui Jim optikai szemüvegkeret
„A Maui Jim a szíve legmélyén mindig egy technikai lencséket gyártó vállalat volt, most pedig a szakértelem irányába fordulunk és a cég történetének következő fejezetére összpontosítunk; a Maui Jim optikai kollekciójára” – mondta Craig LaManna, a Maui Jim optikai részlegének marketing igazgatója. „Ez a keret kollekció annyira kifinomult a tervezését tekintve, mint amennyire elegáns a stílusát figyelembe véve. Hiszünk a művészet és a tudomány tökéletes egyensúlyában, ez az oka annak, amiért prémium lencséket fejlesztünk a gyönyörű Maui Jim kereteinkhez.”
Maui Jim optikai szemüvegkeretek

A tervezés során a cég mindig arra törekedett, hogy a legmagasabb minőségi sztendereket is túlszárnyalja, így valamennyi lencsét finoman megmunkálnak a Maui Jim korszerű, teljesen automatizált laboratóriumában. A kollekció keretei acetátból, különleges anyagokból és vékonyan injektált nylonból készülnek, hogy valamennyi vásárló életstílusához illeszkedjenek. A Maui Jim napszemüvegekhez hasonlóan, valamennyi optikai keret Olaszországban és Japánban készül. A Maui Jim két új saját szemüveglencse dizájnt alakított ki, hogy valamennyi optikai keretet viselő vásárló igényeit kielégítse.

Maui Passport Everyday™ – a mindennapi tevékenységekhez szakszerűen kialakított dizájn. Ezek a lencsék egy kizárólag egész napos viseletre kialakított dizájnz képviselnek, a fókusz pont automatikusan az optimális helyen kialakítva, amely a tökéletes egyensúlyt eredményezi a távol, köztes és közel látók esetében.

MauiPassport Office™ – azon egyéniségek számára tökéletes, akik napközben gyakran ülnek számítógép előtt, számukra több világosságot és komfort érzetet biztosít. Ez a kizárólagosan munkaszemüveget használók számára kialakított lencse a megfelelő ergonómiai testtartást és vizuális teljesítményt nyújtja közeli és köztes távolság esetében. A saját formatervezésében a teljesítményváltozást egyénileg szabályozzák a lencse leggyakrabban használt területének simább átmenetéhez.
Továbbá minden Maui Jim optikai lencse páratlan lehetőséget kínál a tartósság, a fényvisszaverődés és a karcállóság terén a következő tulajdonságok révén:

  • kiváló, szabadalmazott hidrofób/oleofób bevonat
  • prémium, szabadalmazott visszatükröződés mentes bevonat az első és hátsó részeken
  • CLEARSHELL® karcálló bevonat
  • 100 százalékos UV védelem
  • szatén vagy csiszolt sarok kezelés a kiváló teljesítményért

A Maui Jim megnyitotta második teljesen automatizált csúcs laboratóriumát a németországi Braunschweig-ben, ahol PolarizedPlus2 napszemüveg lencséket és szabadalmazott optikai lencséket fognak gyártani a korábbihoz hasonló bámulatos pontossággal és hatékonysággal. A felszereléseket az első negyedévben tesztelik, a teszt gyártás a második negyedévben kezdődik majd. A végső elképzelés szerint minden Európába szánt Maui optikai szemüveget az új laborban készítenek majd.

A Maui Jim optikai szemüveg kollekciója elsőként Németországban, az Egyesült Királyságban, Svédországban és Spanyolországban kerül bevezetésre. A kollekció megtekinthető a www.mauijim.com oldalon 2018. március 15-étől.

Forrás: Dioptrans Magazin, 2018. március VII.évfolyam III.szám

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray