A csoda a részletekben a rejlik

A legtöbben a praktikusság hívei vagyunk. Mi –és a vásárlóink is- szeretjük, ha egy szemüveg egyszerű, strapabíró, megbízható, és lehetőleg fekete…na de mi történik akkor, amikor nem szeretnénk kitűnni a tömegből, de mégis vágyunk arra, hogy a szemüvegkeretünk egy kicsit más legyen, egyedi, és különleges?
Olyan modelleket fogok most bemutatni, amelyek első ránézésre sok extrát nem nyújtanak, viszont ha közelebbről megnézzük őket, rádöbbenünk: mégis átlagon felüliek. Aprólékos és egyedi megoldások azoknak, akik a részletekben látják meg igazán a csodát.

HAPTER Anyagában is lehet egy szemüveg más. Az első világháborús katonai szemüvegek ihlette Hapter keretek olyan vékonyak, hogy már majdnem átlátszanak. A rozsdamentes acélból különleges technológiával elkészített szemüvegkeretek amellett, hogy leheletvékonyak, roppan erősek is, sőt, minden modell külseje plusz védőréteget kap, amely megvédi a keretet a karcoktól és a kifakulástól.
Hapter szemuvegkeret

ANDY WOLF A fúrt kereteket azért szeretjük, mert légiesek, és sokszor olyan, mintha nem is viselnénk semmit. De ugye, azért vannak a szabályok, hogy megszegjük őket. Ez az Andy Wolf keret ott hangsúlyos, ahol egy másik keret sem: az orrnyergén. Kibillent egy egyébként már-már unalmas keretet az egyensúlyából, és – bár finoman, de- feldíszíti azt. A keret ára 120 ezer forint.
Andy Wolf fúrt szemüvegkeret

GARRETT LEIGHT Első ránézésre ez a klasszikus aviator forma alapdarabnak tűnik, pedig távolról sem az. A földszíneket és természetes mintákat előszeretettel alkalmazó délnyugati stílus inspirálta a szemüvegkeretet, ami az orrnyergén látható izgalmas mintázatban csúcsosodik ki. Finom, aprólékos munka, amelytől ez a modell átlagosból különlegessé válik. Garrett Leight Riviera névre keresztelt szemüveg ára 90 ezer forint.
Garrett Leight Rivier szemüvegkeret

BOCCA De egy keretnek nem csak a frontrésze izgalmas. A francia Face á Face minden egyes kerete lábra kél: a márka védjegyévé váltak a szárak végi cipellők. Lehetetlen nem imádni őket! Ami még érdekesebbé teszi ezeket a szemüvegeket az az, hogy minden egyes modell összesen csupán két alapszínnel rendelkezik, mégis, mindegyik modell izgalmas és összetéveszthetetlen. A keretek ára 140 ezer forint körül mozog.
Bocca Face a Face szemüvegkeret

Persze minden egyes felsorolt brand rengeteg színes-szagos keretet is kínál, de a „nagy átlagra” a high end márkáknak is gondolniuk kell. Annyi a különbség az átlagos piaci szereplőkhöz képest, hogy ők mindezt úgy tették, hogy nem alkudtak meg, és minden egyszerű keretbe belecsempésztek valami nagyszerűt.

forrás: Optikai magazin XXI.évfolyam 4.szám, 2017 december

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray