A CooperVision 30millió dolláros bővítést valósít meg

A CooperVision globális kontaktlencsegyártó 2018. március 26-án bejelentette, hogy a folyamatos fejlesztés részeként a termelési kapacitás és az ügyfélszolgálat bővítése érdekében, a gyártási és forgalmazási kapacitás 30 millió dolláros növelését tervezi Gyálon.

A CooperVision sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a CooperVision az újabb fejlesztésével 400 új munkahelyet teremt, a kétéves beruházás bővítés a gyáli létesítmény területének 30 százalékos növekedését, valamint a belföldi és közép-európai piacokat kiszolgáló új elosztóegység kialakítását foglalja magában.

CooperVision 400 új munkahelyet teremt a gyáli gyárában

Az új beruházással a CooperVision a Clariti® lencséjének gyártását terjeszti ki annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a világméretekben megnövekedett igényeknek, a meglévő gyártósorokon megvalósuló automatizálási fejlesztések a kapacitást fogják növelni.

A CooperVision Gyálon évente 600millió kontaktlencsét gyárt, a most elindított beruházással számuk 1,2milliárdra emelkedhet.

A CooperVision termékeit a világ több mint 100 országában értékesítik. Szijjártó Péter rámutatott: az amerikai világcég évente 10 innovációt, új fejlesztést vezet be a csúcstechnológiát képviselő, orvosi segédeszközt előállító kontaktlencsegyártásban, amelyben egyébként évről évre szigorodnak a követelmények.

A bővülés a környéken is jelentős számú új munkahelyet hoz létre, azon túlmenően, hogy a jelenlegi személyzet fejlesztését célzó képzésekkel növelni fogja a képzettségi szinteket, mivel a létesítmény új technológiákat és rendszereket foglal majd magában.

A bővítést kommentálva Kevin Barrett, a CooperVision európai termelésért felelős alelnöke azt mondta: „Cégszinten mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek, munkatársaink számára pedig egy nagyszerű munkakörnyezetet. Az új növekedési tervek bizonyítják elkötelezettségünket, és az elmúlt három év befektetéseinek magas szintű folytatását jelentik. Nagyon várjuk, hogy az új fejlesztéseket az elkövetkező 24 hónapban a gyakorlatban is megvalósítsuk.”

A beruházás révén a gyár a CooperVision egyik legfejlettebb és legmodernebb létesítményévé válik világszinten.

Forrás: Optikai magazin, XXII.évfolyam 2.szám, 2018.június

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray