Te jól látsz…és a gyermeked?

Mit jelent a BabaSzemész?

A BabaSzemész egy olyan új, egyedülálló, babáknak és gyermekeknek szóló szemvizsgálat, amellyel kiszűrhetők a csecsemők veleszületett szemészeti funkcionális eltérései. Minden olyan esetben, amikor egy gyermek nem tud még megfelelően, illetve megbízhatóan visszajelezni a látás minőségéről, a vizsgálat fényt deríthet különböző eltérésekre.

Miért különleges a BabaSzemész szemvizsgálat?

A szűrővizsgálat lényege, hogy úgy végezhető el a szemvizsgálat, hogy az a gyermek részéről semmilyen együttműködést nem igényel. Nem kell olvasni tudnia, vagy képeket felismernie, de még beszélnie sem. Ezen kívül NEM SZÜKSÉGES A SZEMCSEPPEL TÖRTÉNŐ PUPILLATÁGITÁS SEM.

Miért fontos a kisbabák szemét vizsgálni?

A szülők sokszor nincsenek tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg nem működik megfelelően, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemőkori kancsalság laikus számára nem biztos hogy mindig egyértelműen felismerhető. A kétszemes éleslátás hiánya olyan súlyos tompalátáshoz vezethet a kisgyermekek egyik szemén, amely egy bizonyos koron túl egyáltalán nem gyógyítható. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint pl. a hallás, vagy a csípőficam vizsgálat. Külföldön már a szemvizsgálat is kötelező szűrés a babáknál. Mint minden betegségnél itt is a megelőzés az elsődleges!

Milyen gyermekkori szembetegségek szűrhetők ki a BabaSzemész vizsgálattal?

Megdöbbentő adat, hogy minden nyolcadik gyermek szemvizsgálatakor találtunk valamilyen problémát. Gyakran találkozunk a két szem közötti jelentős Dioptria különbséggel, rejtett kancsalsággal, fixálási problémával, magas Dioptria értékkel,- mely szemüveg korrekcióra szorulna. Az alábbi táblázatban láthatjátok 100 egészségesnek vélt baba közül 16 kisgyermek szeme eltérést mutat, amelyből 3 eset rejtett kancsalság. A kancsalság e formáját 1 éves kor alatt ezzel a géppel lehet legegyszerűbben szűrni, ilyenkor még nem késő, a gyermek szeme ekkor még korrigálható.

Rendellenesség neve Előfordulás
Magas cylinder érték 5 gyerek
Magas dioptria érték 2 gyerek
Két szem közötti jelentős dioptria eltérés 5 gyerek
Tompalátás (egyik szem súlyos látáscsökkenése) 1 gyerek
Rejtett kancsalság 3 gyerek
Az adatok 100 megvizsgált gyermekre értendők.

Milyen életkorban lehet és ajánlott a vizsgálatot elvégezni?

Az éleslátás kifejlődése korhoz kötötten kódolt, azaz a tompalátás egy bizonyos koron túl nem javítható. A BabaSzemész szemvizsgálat életkorra való tekintet nélkül bármilyen korú csecsemőnél, illetve kisgyermeknél elvégezhető, aki már ülni tud az anyja ölében. Tapasztalataink szerint először 6 hónapos korban célszerű elvégezni a vizsgálatot. Az értékelés követően javasoljuk a következő kontroll időpontját.

Hogyan zajlik le egy BabaSzemész szemvizsgálat?

A vizsgálat kellemes légkörben történik, ahol a gyermek az édesanyja, vagy kísérője ölében ül az egész vizsgálat alatt. A kicsi kb. 1 méter távolságból néz a kamerába, amely hangokat és fényt bocsát ki, így odavonzza a gyermek figyelmét. A gép azonnal érzékeli, amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést. Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nem él vissza a gyermek türelmével. A kicsinek nem kell félnie a vizsgálattól, hanem játékként fogja majd fel. Szemvizsgálat 5 egyszerű lépésben!

babaszemészet

Vannak-e mellékhatásai a vizsgálatnak?

A vizsgálatnak semmilyen mellékhatásai nincsenek, a gyermeknek semmilyen kára nem származik abból, hogy a kamerába néz. A kicsi a géppel a vizsgálat során semmilyen közvetlen kontaktusba nem kerül, nem szükséges gyógyszeresen tágítani a pupilláját, így fájdalom sincsen.

Mi a teendő, ha esetleg eltérést találtak a gyermekemnél?

Ha a szűrés során bármilyen rendellenességet állapítottunk meg a gyermeknél, vagy bármilyen betegség gyanúja merül fel, további szakirányú vizsgálatra gyermekszemész specialistához irányítjuk az általunk kinyomtatott részletes adatlappal. (A rendellenesség további vizsgálata után a specialista előírja a megfelelő terápiát, és így számos későbbi problémától óvja meg a gyermeket pl. korlátozott pályaválasztás.)

Mennyibe kerül egy BabaSzemész vizsgálat?
A BabaSzemész szemvizsgálat 9.900 Ft-ba kerül, amely a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

 • a gyermek vizsgálatát, (műszeres vizsgálat, illetve játékos tesztek),
 • a kísérő szülő vizsgálatát,
 • az eredmény kielemzését,
 • a bizonyítványt

A vizsgálat ára egy gyermek részére 9 900 Ft.

Kedves Gyerekek, Szülők és Nagyszülők!

Szeretnénk, ha a BabaSzemész szolgáltatás minél több kisgyermek számára elérhető lenne, ezért meghirdetjük a Több szem, többet nyer! akciónkat. Ehhez nem kell mást tenned, mint kézen fognod, testvéredet, rokonodat, barátodat, ismerősödet vagy szomszédodat és együtt gyertek el a BabaSzemészhez! Csak nyerhettek vele! Egyrészt több gyermek szemét tudjuk megvizsgálni és lépéseket tenni, hogy megelőzzük a szembetegségek kialakulását, másrészt komoly kedvezményeket kaphattok a vizsgálat árából!

A kedvezmények 2 gyermek vizsgálatától a következőképpen alakulnak:

Gyermekek
száma
Kedvezményes ár Kedvezmény értéke Összes kedvezmény
2 gyerek 8400 Ft /gyerek 1 500 Ft/gyerek 3000 Ft
3 gyerek 7900 Ft /gyerek 2 000 Ft/gyerek 6000 Ft
4 gyerek 7400 Ft /gyerek 2 500 Ft/gyerek 10000 Ft
5 gyerek 6900 Ft /gyerek 3 000 Ft/gyerek 15000 Ft
6 gyerek 6400 Ft /gyerek 3 500 Ft/gyerek 21000 Ft
7 gyerek 5900 Ft /gyerek 4 000 Ft/gyerek 28000 Ft vagy több

A kedvezmények más kedvezménnyel nem vonhatók össze.

Használjátok ki Ti is ezt a lehetőséget, és érvényesítsétek a Több szem, többet nyer! kedvezményt!

10 vagy több gyermek vizsgálatát az általatok választott helyszínen is elvégezzük. Kimegyünk oviba, bölcsibe, játszóházba, táborba, stb. Budapesten és környékén. Ez nagyon kényelmes számotokra, nem kell utazgatni, hanem az általatok kedvelt, ismert környezetben, még barátságosabb módon történik meg a vizsgálat. Örülünk, ha a szülők is jelen vannak a vizsgálatkor, de nem feltétlenül szükséges. Az ismerős környezetben, elég a nevelő jelenléte is. A kihelyezett vizsgálat feltételeiről, bővebb tájékoztatásért és egyeztetésért, kérlek, hívd a 06/30/412-7972-es telefonszámot!
Közös célunk, hogy minél több kisgyermek szemét szűrjük és előzzük meg az esetleges problémákat! Köszönjük, ha ebben segítségünkre lesztek!

Ha további részletek érdeklik, vagy kérdése van, írjon nekünk:

  Név (kötelező megadni)

  Az e-mail cím (kötelező megadni)

  Az üzenet tárgya(kötelező megadni)

  Az üzenet

  Share

  Zalka Optika Székesfehérvár  Szemüvegtisztító Spray