Silmo 2009 Nemzetközi Optikai és Szemüvegkiállítás

Silmo 2009A 2009-es Silmo új időpontban – október helyett szeptember végén – került megrendezésre. A várható kevesebb kiállító főleg a fő kiállítóhelyen, az 1-es pavilonban volt érzékelhető. A lazább elrendezés és az egész teremben felhasznált fehér szőnyeg viszont igen elegánssá tette a kiállítást.

Feltűnő volt a nagy olasz keretgyártók és munkálógép-gyártók távolmaradása, így az elméleti technikai rész helyén is keretkiállítók voltak, ők viszont szép számmal. A válság hatásáról és az új időpontról Guy Charlot úr a Silmo kiállítás elnöke a következőket nyilatkozta:

„A Silmo 2009 Nemzetközi Optikai és Szemüveg-kiállítás nagyon nehéz pillanatokban került megrendezésre, mikor a globális recesszió minden országra válogatás nélkül hatott.
Még akkor is, mikor gazdasági problémákkal kell szembesülnünk, hozzáállásunk megmaradt és a pozitív dinamizmusra fókuszálunk. Arra, hogy a kiállítóinknak valamint a látogatóknak lehetőséget nyújtsunk ahhoz, hogy kifejezhessék önmagukat, és kielégítő üzleteket köthessenek.
Természetesen a krízis hat a Silmo-ra, nem vagyunk immunisabbak a pénzügyi hatások ellen, mint a többiek és ezzel szembe kell néznünk.

Egy kereskedelmi vásár nyilvánvalóan a saját piacát képviseli, de ugyanakkor a változásokat is bemutatja és folyamatosan a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja a jövőt szem előtt tartva. Célkitűzésünk, hogy segítsük az optikai és szemüvegipart a fejlődésben.

A 2009. évi Silmo Nemzetközi Optikai és Szemüveg-kiállítás előremutató kiállítás marad azok számára, akik szeretnék megismerni a legújabb trendeket, a Silmo d’Or pedig az innovatív termékek díjazására van szánva.
Ez évben egy gyakorlatias és interaktív fórumon a cégek be tudták mutatni az új termékeiket és koncepciójukat és tanácsot adtak az optikusoknak, különösen az árukínálás és marketing munkához.

A dátumot illetően: Az időpontváltozás hozzájárul egy javulási folyamathoz és a szervezők és kiállítók nagy része szimpátiáját fejezte ki. Amikor más kiállítások változnak, akkor nekünk is figyelni kell ezekre a változásokra, hogy az események sorrendiségét megtarthassuk.
Abban a reményben, hogy a legkedvezőbb lehetőséget nyújtottuk az Önök számára, csapatom és magam nevében üdvözlöm Önöket a Silmo 2009-en.”

Mint minden évben, idén is sor került a Silmo d’Or díjak átadására. 19 kategóriában és külön speciális díjjal. Kategóriánként 5 termékkel lehetett nevezni.

A jelentősebb kategóriák győztesei:
Sportszemüveg: Dementz: Translation
Luxus kategória: Exalto: Atom
Keret technikai innováció: Rolf: Imperator
Napszemüveg: Rodenstock: P8481Porsche design
Lencse: Serengeti: Polar PhdD
Gyengénlátók részére készülő eszközök: Essilor: AFTER

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray