Progresszív kontaktlencsék

presbiopiaHa a távollátáshoz és az olvasáshoz szemüvegre van szüksége, illetve bifokális, vagy progresszív szemüveget hord, ez azt jelenti, hogy presbiópiája van. A presbiópia olyan látási rendellenesség, mely mindnyájunknál megjelenik 40-45 éves kor fölött.

Ha elege van már abból, hogy szemüveget kell viselnie, vagy a szemüveg korlátozza Önt valamilyen tevékenység közben, most van más választása: a látáskorrekcióhoz használhat kontaktlencsét is. Ma már a presbiópiában szenvedők számára is vannak kontaktlencsék!

A progresszív lencsék hatása hasonló alapelven nyugszik, mint a multifokális vagy bifokális szemüvegeké. Egy bifokális lencsében kétféle dioptria is van. Egyik a távollátást javítja, a másik a közelre látást. Egyetlen lencsével tehát kétfajta szemüveg hatását is elérheti anélkül, hogy mindkét szemüveget mindig magánál kellene tartania és állandóan cserélgetnie kellene őket. Ráadásul teljesen megszabadulhat a szemüvegviseléstől is.

Hogyan használjuk a progresszív lencsét?
A progresszív lencséket megfelelően ki kell próbálni! Az általánosnál kicsivel hosszabb időt vesz igénybe, hogy ezekhez a lencsékhez hozzászokjunk. Az akklimatizációs idő személyenként változhat.

Mire számíthat, ha ezt a kontaktlencsét választja?
lencsékAmikor először elmegy az optikushoz, szemorvoshoz látásvizsgálatot végeznek és javaslatot tesznek arra, mi legyen a lencse dioptria értéke. Megmutatják Önnek, hogyan kell beilleszteni és eltávolítani, illetve hogyan kell ápolni a lencséket. Ezeket a lencséket hazaviheti és kipróbálhatja különböző helyzetekben. Két napon belül, amikor Ön újra elmegy a szakemberhez, az Ön szükségletei és igényei szerint a dioptria értékét megváltoztathatják, (aszerint, hogy Ön mennyire volt elégedett a lencsével) és Ön új kontaktlencsét kap a végső dioptriával.

A legtöbb ember elégedett a progresszív lencsékkel. E modern kontaktlencsék lágy lencsék, kényelmesek és semmilyen szempontból nem károsak. Nagyszerű megoldás a szemüveg helyett, elsősorban sportoláshoz, szórakozáshoz. A progresszív lencsék havi (egy pár lencsét egy hónapig lehet viselni napi ápolás mellett) illetve napi kiszerelésben kaphatóak.
A napi progresszív kontaktlencsék előnye, hogy reggel beillesztünk egy pár új kontaktlencsét, amit azután este el is dobhatunk. Nem kell a lencséket tisztítanunk és amikor csak szükségünk van rá, előveszünk egy pár új steril lencsét.
Nem kell aggódnia a kontaktlencsék miatt: a szemorvosa vagy az optikusa mindent el fog Önnek mondani, amit csak tudnia kell róla.

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray