Pierre Cardin napszemüvegek és szemüvegkeretek

pierre_cardin_szemuvegPierre Cardin egy borkereskedő hetedik, egyben legkisebb gyerekeként született Velencében 1922. július 2-án.
1944-ben Párizsba költözött és rajzoló lett a Paquin divatháznál, de már rögtön lehetőséget kapott, hogy tervezhesse Jean Cocteau Szépség és a szörnyeteg c. filmjének jelmezeit (1946), ami elindította a siker és a hírnév útján.
A következő évtől Christian Dior-nál dolgozott, az aktuális „New Look” női kollekcióba tervezett rövid, az alakot hangsúlyozó szoknyákat és sok egyéb mellett megtervezte a híres bárkosztümöt.

A férfi ruházat forradalmáraként számon tartott tehetség a nők ruhatárát is megreformálta és nőiesebb, testhezállóbb darabokkal bővítette azt.
Pierre Cardin az üzletszervezésben is példaadónak bizonyult, a mérvadó divattervezők közül elsőként használta márkanevét (voltaképpen személynevét) licencüzletek nyitásához, eleinte Franciaországban, majd világszerte. Ezzel az haute-couture-t a szélesebb közönség számára is közelebb hozta.
Pierre Cardin tehetsége a ruhák tervezésének szintjén nem állt meg, egyedülálló üzleti érzékkel kerámiák, porcelánok, karórák, bútorok, autóbelsők tervezésével is foglalatoskodott, ezzel teremtve meg a Pierre Cardin divatház, sőt divatbirodalom alapjait.
Pierre Cardin már 2007-ben mintegy 800 céget birtokolt 180 országban, egyebek mellett négy színháza is van  de szállodákat, más kastélyokat is tulajdonol, és médiaérdekeltségei vannak.

A tervező már szinte minden területen kipróbálta magát és jeleskedett is. Építészi vénáját is sikerült megfitogtatni saját , Cannes melletti, házának a megtervezésével, melyet különös gömb alakú szobákkal ékesített.
Nincs is talán ma már a divat világának olyan szegmense, ahol ne lehetne kapni egy csodás Pierre Cardin darabot. Így van ez a szemüvegekkel és a napszemüvegekkel is.
Érdekesség, hogy a Pierre Cardin optikai szemüvegkereteket és napszemüvegeket legalább 2020-ig a Safilo fogja forgalmazni világszerte. A Safilo központja ugyanis 10 évre együttműködési megállapodást írt alá a Pierre Cardin divatházzal, ennek köszönhetően a forgalmazási jogok a Safilonál maradnak.

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray