Oakley

 

Az Oakley márkát szinte mindenki ismeri már a világon. Számos terméket gyártanak és forgalmaznak mint például, síszemüvegeket, több féle ruházatot, órákat és napszemüvegeket.
Magát a céget Jim Jannard alapította 1975-ben a garázsában 300 dollárból. A cég nevét a család kutyájáról kapta aki egy ír szetter volt. Jannard eleinte a helyi motoros rendezvényeken árulta termékeit az autója csomagtartójából, melyek a saját maga által feltalált anyagból készültek aminek a „Unobtanium” nevet adta. A kiugrás 1980-ban történt amikor is elkészült az első Oakley motoros szemüveg ami az O-frame nevet kapta (itt szerepelt először az Oakley cég logója). 1984-ben elkészítette első napszemüvegét mely a „the Eyeshade” nevet kapta és cserélhető lencsékkel rendelkezett. Ezután a sikerekből kiindulva folyamatos fejlesztésbe kezdett az egyre növekvő cég ami a mai napig is folyik.

Az Oakley napszemüvegek rendelkeznek az ANSI Z 87.1 tanúsítvánnyal mely, az ütközés és a becsapódási védelem záloga. Ezt a technológiát az Oakley „HDO„-nak nevezte el (High Definition Optics) és a szem maximális védelmét szolgálja. Minden Oakley napszemüveg 2 teszten megy át mielőtt kikerülne a gyárból. Az elsőnél egy 1.4 inches acélgolyót lőnek ki a lencsére 102 mérföld / órával, a másodiknál pedig egy 500 grammos acélszeget ejtenek a lencsékre. A feltétel pedig hogy, továbbmehessen a szemüveg: nem reccsenhet, nem törhet és nem ugorhat ki a keretből. A másik kimagaslóan előnyös tulajdonsága az Oakley napszemüvegeknek pedig Plutonite technológiában rejlik mely 100%-osan szűri az összes káros UV sugarat. Az Oakley napszemüvegek tehát maximális védelmet nyújtanak mind a fizikai, mind pedig a „nem látható” veszélytől egyedülálló technológiáikkal.
Az Oakley napszemüvegeket megtalálhatja itt.>>>

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray