Látni és látszani! országos kampány az autósokért

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2012. november 15. napjától 2012. december 15. napjáig Magyarországon először országos fokozott közúti ellenőrzést hajt végre, ahol teljes körűen és kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását, láthatóságát.

Látni és látszani – Országos közlekedésbiztonsági kampány 2012.

Látni és Látszani! országos közlekedésbiztonsági kampány 2012.A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért a baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos! Éppen ezért, a sikeres európai példákon felbuzdulva az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 30 napos felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt.
2012. október 15. és november 15. között tehát mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit és egy optikába, ahol ingyen ellenőrzik, hogy hogy szeme milyen állapotban van, szüksége van-e szemüvegre, jól lát-e, megfelelő e a most hordott szemüvege.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Látni és Látszani akcióval elsősorban a biztonságos közlekedésre kívánja felhívni a gépjárművezetők figyelmét. Arra buzdítanak minden gépjárművezetőt, hogy éljen az akció kínálta lehetőségekkel: vizsgáltassa át ingyenesen az autót és ellenőrizze szintén térítésmentesen a látását is.

A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, mert jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál!

Sőt, az akció nem csak az autójának kedvez! A láthatóság mellett ugyanis nem mindegy, hogy az Ön szeme milyen állapotban van. Ennek okán a csatlakozott optikusok segítségével ellenőriztetheti, hogy szeme milyen állapotban van, szüksége van-e szemüvegre, jól lát-e.

Látni és Látszani! országos közlekedésbiztonsági kampány 2012.

Látod? Nem látod? Na látod!

A „Látni és látszani” kampány első sorban az autósokért van, de végső soron minden egyes közlekedésben részt vevőt véd! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő autósok ugyanis igazolólapot kapnak a minősített szervizektől, és az optikáktól is, amelyet az igazoltató rendőrnek be kell mutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.

Csatlakozzon hát az akcióhoz, és éljen az ingyenes vizsgálati lehetőséggel!

A hivatalos honlapon, a www.latnieslatszani.hu -n a szervizkereső és az optikakereső segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső minősített szervizt, ahol ingyenesen átvizsgálják autóját, és az optikát, ahol ellenőriztetheti látását.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray