Kontaktlencsében aludni? Ma már lehetséges

A szemészek mindig azt sulykolták belénk, hogy semmilyen körülmények között ne aludjunk kontaktlencsében – éjszakára mindig vegyük ki a szemünkből. Ezzel együtt bizonyosan mindnyájunknak van olyan élménye, amikor véletlenül kontaktlencsével aludt el, vagy nem volt kéznél a megfelelő tároló folyadék éjszakára.

Ilyen esetekben előfordulhat, hogy elveszítjük a lencsénket, mivel a lencsék minősége komolyan romlik, ha nem tartjuk a megfelelő folyadékban, legrosszabb esetben pedig a szemünknek is árthatunk. No és mennyi időt pepecselünk el a kontaktlencsékkel naponta? Nem volna sokkal kényelmesebb reggel csak úgy felkelni és elindulni?

air optix night and day aqua

Szerencsére a kontaktlencsék alapanyagának fejlődése mindig egy lépéssel előbbre jár, így ma már olyan kontaktlencséket vásárolhatunk, amellyel biztonságosan alhatunk is, és amit a szemünkben hagyhatunk 30 napon és éjszakán át.

Ezek a különleges kontaktlencsék, elegendő oxigént eresztenek át, ami lehetővé teszi, hogy biztonsággal alhassunk benne. Ez azt jelenti, hogy nem kell gondoskodnunk róla sem éjszakára, sem pedig reggel. Csak betesszük és élvezzük a szabadságot. Ezek a lencsék havonta csak pár perc elfoglaltságot jelentenek. Illesszük be, élvezzünk egy havi szabadságot, aztán dobjuk el és illesszünk be egy újat.

Miért is lehetséges ez ma már? A legfontosabb tényező a kontaktlencsében alvás szempontjából az oxigén mennyisége, amit a lencse átereszt, hogy elérje a szemet. Ez a kontaktlencse fajta hatszor annyi oxigént enged át, mint a hagyományos kontaktlencsék.

A tudósok meghatározták azt a minimális oxigén mennyiséget, aminek el kell jutnia a szemhez hogy a lencsék éjszaka is biztonsággal viselhetőek legyenek. A 30 napos kontaktlencse jelentősen meghaladja ezt a küszöböt, és a vizsgálatok kimutatták, milyen szabadon tud lélegezni a szem, amikor ez a lencse van rajta.

Tehát most már búcsút mondhatunk az olyan problémáknak, mint amikor vakon tapogatózunk az ébresztő óra, vagy a szemüvegünk után reggelente, amikor fel kell kelni. Próbálja ki a tiszta látás érzetét az ébredés pillanatától!

Ismerje meg az Air Optix Night and Day lencsét!

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray