Jobb látás. Több élmény. ZEISS progresszív lencsék

A Carl Zeiss innovációk már több, mint 160 éve játszanak fontos szerepet a látás világának folyamatos fejlesztésében. Az összes termék – a mikroszkópoktól a teleszkópokon át egészen az élvonalbeli fényképezőgép-lencse technológiájáig – fejlesztése során szerzett tapasztalatot felhasználják a Zeiss precíziós szemüveglencsék gyártásánál is.
A fejlett optikai rendszerek fejlesztése terén végzett kutatások hatalmas ismeretanyaggal szolgálnak a szem és a szemüveglencse közötti optimális kölcsönhatásról. Ez a tudás és a prémium alapanyagok jelentik a csúcsminőségű precíziós lencsék alapját.

Zeiss progresszív lencsék

A Zeiss progresszív lencséktől mindig többre számíthat!
Pihentető, természetes látás – szinte olyan jó, mint amit fiatalon tapasztalnak: ezt várják az ügyfelek egy progresszív lencsétől. Számos feltétel szükséges ahhoz, hogy a viselőnek maximális vizuális élményben lehessen része. Ilyen a gyors megszokás, a finom és zökkenőmentes átmenet a távoli és közeli látómező között, a kimagasló kép minden távolságban és a nagy kihasználható látótér. A Zeiss progresszív szemüveglencséi ezeknek mind megfelelnek.
A kimagasló minőség és az élvonalbeli innováció minden egyes Zeiss lencsében visszaköszön. Minden lencsét a Zeiss progresszív DNS jellemzi. Ebben a DNS-ben rejlő hat különleges jellemző teszi annyira egyedivé és kényelmessé viselőjük számára a progresszív lencséket, illetve már kezdettől fogva könnyű megszokást garantál.
Mivel azonban nincsen két egyforma szemüvegviselő, mindenkinek egyedi elvárásai is vannak. Ez vonatkozik a vizuális igényekre és az árra is. Négy különböző típusú Zeiss progresszív lencse áll ezért rendelkezésre. A vonzó árfekvésű márkázott lencsétől az egyedileg készített, személyre szabott lencséig.

Gradal Classic – a klasszikus progresszív
Prémium minőség minimális áron. A termékszegmens legjobb ár-érték aránya. A Zeiss progresszív DNS-nek köszönhetően garantált a gyors megszokás és a kényelmes látás minden távolságra.

Gradal Plus – a modern progresszív
Fokozott látáskomfort nagyobb látótérrel közelre és távolra is. Magas fokú spontán elfogadás és 15%-kal nagyobb kihasználható látótér a hagyományos progresszív lencsékhez képest.

GT2 3D – a fejlett progresszív
Természetes térlátást nyújt minden távolságra. A két szem együttműködésének eredményeképpen kiváló háromdimenziós érzékelés. Akár 40%-kal nagyobb kihasználható látótér és hihetetlenül gyors megszokás.

Gradal Individual Frame Fit – a személyre szabott progresszív
A szemre és vizuális igényekre szabott lencse maximális látáskomfortot biztosít. Nagyobb látótér, a legjobb optikai és esztétikai megoldás. Gyakorlatilag nem kell megszokni, egy egyfókuszú lencséhez hasonlóan teljesen természetes látást biztosít.

Mi is a Zeiss progresszív DNS titka?

1. Változó mértékű decentrálás
A Zeiss a progresszív lencséknél már 1983-ban bevezette a távoli dioptria  és az addíció függvénye alapján meghatározott, változó mértékű közeli decentrálást. Ennek eredménye az optimális közeli rész, ami a kényelmes olvasást szolgálja.

2. Horitontálszimmetria
A progresszív lencsék horizontálszimmetrikus kialakítása nem csak binokulárisan jobban kihasználható látóteret eredményez, hanem a két szem által külön-külön produkált monokuláris kép problémamentes, torzítás nélküli fúzióját is garantálja, ezzel biztosítva a természetes látást.

3. A magasabb rendű aberrációk minimalizálása

A minden részletre kiterjedő Zeiss design lehetővé teszi a nagy teljesítményű, kimondottan kevés magasabb rendű aberrációval rendelkező progresszív lencsék kifejlesztését. Az aberrációkat optimálisan korrigálják, így érhetnek el határtalan vizuális minőséget.

4. A Zeiss design paraméterek

Több milliónyi egyedi paramétert értékeltek ki a személyre szabott lencsékről szerzett 10 évnyi tapasztalatuk során. Ez a tapasztalat és a tudományos kutatások ismeretanyaga biztosít egyedi rátalálást a presbióp ügyfelek vizuális igényeire.

5. Egyedi Zeiss kialakítás

Minden Zeiss progresszív lencse kialakításánál ugyanazt az elvet követik: a zónák közötti kényelmes átmenetet biztosító kiegyensúlyozott látómező, plusz az optikai és esztétikai jellemzők optimális egyensúlyának kombinációja.

6. Zeiss precizitású freeform technológia

A freeform gyártási eljárást használják minden új progresszív lencsénél. A ZOOM, más nevén a Zeiss Optikai Optimalizáló Menedzsment, a progresszív lencsefelület rendkívül precíz, pontról pontra történő optimalizálását jelenti. Roppant fejlett optimalizáló programjaikkal több mint 40000 ponton számítva határozzák meg egy progresszív lencse felületét. Számítógép támogatású hullámfront mérések által felügyelve, a ZOOM garantálja, hogy a viselő számára precízen helyezzék el a progresszív zónákat.

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray