Hoya TrueForm progresszív szemüveglencsék

A TrueForm szemüveglencsék kifejlesztésének köszönhetően a Hoya progresszív lencséinek kínálata is átalakult és így a Hoya által gyártott műanyag progresszív lencsék döntő többsége FreeForm megmunkálással készül.

A Hoya műanyag progresszív lencséi mostantól 2 fő típusra oszthatók:

 • Hoyalux iD termékcsalád prémium progresszív lencséi, iD FreeForm tervezési technológiával
 • TrueForm termékcsalád továbbfejlesztett progresszív lencséi, TrueForm tervezési technológiával

A fenti két termékcsalád lencséinek megmunkálása FreeForm alapelvek alapján történik, ugyanakkor eltérő jellemzőkkel és előnyökkel rendelkeznek.

hoya trueform technology

A TrueForm technológia lehetővé teszi, hogy a Hoya FreeForm alapelveket alkalmazzon már létező, félkész külső felületű progresszív lencséi esetében, mint a Hoyalux Summit Pro, Hoyalux Summit CD és az Amplitude szemüveglencsék.

Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, a FreeForm nem egy lencsetervezési eljárást takar, hanem egy modern felületkialakítási technológiát.

A FreeForm felületkialakítási technológia legnagyobb előnye, hogy a lencse felületére úgy tekint, mint nagyon apró, egyedi  pontok összességére, és ezek a pontok rendkívül precíz módon, többszörös tengely mentén kerülnek lecsiszolásra. Azáltal, hogy a csiszolás ilyen pontosan történik, minden lencse egyedi módon, a szemüvegviselő receptértékei figyelembevételével kerülhet legyártásra, és így a létező legjobb progresszív eloszlást érhetjük el.

hoya trueform

A progresszív eloszlás, aszferáció és FreeFrorm csiszolási eljárás kombinációja kontrollálja az optikai aberrációkat és tökéletes vizuális teljesítményt biztosít a szemüvegviselőnek.

Mit ígér a Hoya?

 • A felírt adatok egyedülálló figyelembe vétele a kalkuláció és a gyártás során
 • Garantált minőség
 • Megnövelt vizuális teljesítmény minden látásirányba
 • Rendkívüli precizitás
 • Magas megszokási és elégedettségi arány

Jellegzetességek:

 • Hagyományos félkész felületű progresszív szemüveglencse
 • FreeForm csiszolás és polírozás a hátsó felületen
 • Hozzáadott aberráció csökkentés minden látásirányba
 • Hátsó felület aszferációja
 • Egyedi kialakítás a szemüvegviselő receptértékei alapján

Kinek ajánljuk?

Hoyalux Summit Pro TrueForm: azoknak a vásárlóknak ajánljuk, akik megbízható, minőségi progresszív szemüveglencsét igényelnek

Hoyalux Summit CD TrueForm: a divatot követő, önkifejezésre törekvő vásárlóknak ajánljuk, akik számára fontos a rendkívüli precizitás és a magas szintű vizuális élmény

Amplitude TrueForm: azoknak a vásárlóknak ajánljuk, akik progresszív konstrukciót keresnek kedvező áron

A FreeForm technológia megjelenése előtt a progresszív szemüveglencse gyártás a félkész progresszív külső felülettel kezdődött. Ez a félkész progresszív lencse egy korrekciós értéket optimalizált minden bázisgörbület és addíció esetében. Minden további korrekciós érték közel volt az ún. alap tervezéshez, de nem egyedülálló módon került meghatározásra.

A TrueForm technológia a Listing törvényre épít, amelynek lényege, hogy a mérések nem korlátozódhatnak csupán a vízszintes és függőleges tengelyek menti koordinátákra, hiszen az emberek nem csupán a vízszintes és függőleges tengelyek mentén mozgatják a szemüket, hanem az ezeken kívül eső irányokba is, ezért a szem középpontjából kiinduló valamennyi mozgásirányt és így koordinátát számításba kel vennünk. Ezzel a technikával ez emberi szem viselkedése minden látásirányba kiegyenlíthető, a vizuális teljesítmény növelhető.

Progressive trueform

A TrueForm szemüveglencsék gyártása során egy új, aszférikus/atórikus FreeForm alakzat jön létre a hagyományos félkész külső felületű progresszív lencsék hátsó felületén, dupla aszférikussá téve azokat. A fejlett FreeForm csiszolási eljárásnak köszönhetően minden egyes lencse a viselő receptértékei alapján, egyedileg alakítható ki. A két dimenzió mentén történő csiszolás helyett a TrueForm technológia három dimenziójú koordinátákat (xyz) használ, annak érdekében, hogy kontrollálja és optimalizálja a hátsó felület korrekciós értékeit.

A gyártási eljárás során a szoftver minden, a vízszintes és függőleges tengelyen kívül eső pontot figyelembe vesz, és ezáltal több ezer adatpontot definiál, a hátsó felület lehető legpontosabb legyártása érdekében. A félkész progresszív lencse blokkolását követően a FreeForm marógép egy kétlépcsős csiszolási folyamatot végez, amely során különböző finomságú (durva illetve finom) gyémánt csiszolófejek alakítják ki a lencse komplex FreeForm alakzatát. Ezt a lágy „gömbpolírozás” és a minőség-ellenőrzés folyamata követi, garantálva a korrekció tökéletes pontosságát. A Hoya célja a hagyományos progresszív tervezésű szemüveglencsék magasabb minőségi szintre emelésével az, hogy még elégedettebbé tegye a Hoyalux Summit Pro, Summit CD és Amplitude lencsék viselőit.

A TrueForm progresszív lencsékről bővebben:
Hoyalux Summit CD TrueForm

Hoyalux Summit Pro TrueForm

 

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray