Hoya BlueControl – segítség a digitális világban

A mai modern világában reggeltől estig különböző digitális eszközök használatával töltjük a napjainkat, munkában csakúgy, mint otthon, pihenés közben. Gondoljunk csak a TV készülékekre, laptopokra, okostelefonokra, táblagépekre…

Mivel a legtöbb digitális eszközt közvetlen közelről használjuk, szemünk szinte folyamatosan ki van téve a digitális eszközök képernyője által kibocsátott fénynek, és emellett még folyamatosan váltania is kell a különböző képek, szövegek, illusztrációk és vizuális effektek között.

Hoya BlueControl

Felmérések bebizonyították, hogy a felnőtt emberek több mint 1/3-a tölt napi 4-6 órát, 14%-a pedig napi 10-12 órát digitális készülékek használatával. („VisionWatch Findings” kutatás: 10.000 amerikai felnőtt körében végzett felmérés a digitális média használati szokásokról és a szemmel kapcsolatos panaszokról. 2012, Vision Council)

A fentiek tekintetében nem meglepő, hogy egyre több ember tapasztalja a következő tüneteket:
• piros szemek, szemirritáció
• szemszárazság
• homályos látás
• szemfáradtság
• hát, nyak és vállak fájdalma
• fejfájás

A kék fény

Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Mivel ezen eszközök képernyőminősége folyamatosan javul, az általuk kibocsátott kék fény mennyisége is folyamatosan nő.
Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

BlueControl

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

További előnyei:
• Ragyogás csökkentése
• Kontrasztosabb látás
• Nyugodt látás és természetesebb színérzékelés

Célcsoport

A Hoya BlueControl felületkezelése optimális megoldást jelenthet egy rendkívül széles célcsoport számára: gyakorlatilag minden vásárlónknak ajánljuk, aki kapcsolatba kerül digitális eszközökkel (pl. számítógép, laptop, okostelefon, GPS, TV, számítógépes játékok) a mindennapok során.

Hoya-hi-vision-long-life-blue-control

A BlueControl és a Hi-Vision LongLife

A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető. Ez a rendkívül tartós felületkezelés 7x karcállóbb, mint a standard felületkezelések, és a BlueControl réteggel kombinálva még nagyobb kényelmet biztosít viselőjének.

A Hoya BlueControl felületkezelése lehetőséget nyújt, hogy mind visszatérő, mind új vásárlóinknak extra kényelmet kínálhassunk ebben a modern, digitális világban!

Mit gondolnak a vásárlók BlueControl-ról?

Kutatások bebizonyították, hogy amint tudatosítjuk a vásárlókban a kék fény okozta káros hatásokat, gyakorlatilag már meg is győztük őket a BlueControl felületkezelés előnyeiről. A kék fényre visszavezethető mellékhatások ismertetést követően ugyanis a vizsgált célcsoport 78%-a találta vonzónak ezeket a lencséket, 58%-uk pedig azt állította, hogy konkrét vásárlási szándékkal fogja felkeresni látszerészét a közeljövőben.**

** Millward Brown: „Vásárlói vélemények a tükröződéscsökkentő rétegekkel kapcsolatban” kutatás, 1204 szemüvegviselő bevonásával, 6 európai városban, 2012. november

 

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray