Giorgio Armani 75 éves

Giorgio Armani, az Armani birodalom uralkodója és divatdiktátora 2009. július 11-én ünnepli 75. születésnapját. Szavai szerint ha újra kezdhetné életét, filmrendező lenne.

Giorgio Armani felirat

Giorgio Armani egyszerű lombardiai családból származik. Iskolás éveiben a színház és a mozi világa nyűgözte le.  Orvosnak tanult, de a fotózás kedvéért otthagyta az iskolát, ám a szakmát a katonai szolgálat miatt nem tudta kitanulni. Végül a milánói La Rinascente áruházban lett divatbábu-öltöztető, itt ismerkedett meg a divat világával.

Giorgio Armani huszonhét évesen kezdett a Nino Cerruti divatház számára dolgozni, és minden előtanulmány nélkül olyan kollekciót tervezett, amely a legnevesebb olasz divatcégek figyelmét is felkeltette. Mivel szűknek érezte a rendelkezésre álló kereteket, saját lábára állt, és Sergio Galeottival társulva önálló stúdiót nyitott.

Giorgio Armani

1974-ben óriási sikerrel mutatták be kollekciójukat, amelyen már látható volt a fekete alapon fehér betűkkel írott Armani márkanév.
Armanira jellemző, hogy szokatlan összefüggésben használ különleges anyagokat és kombinációkat. A férfiak számára valóságos életstílust dolgozott ki, ötvözve a lazán elegáns, lekerekített formákat a pontosan szabott kiváló minőségű anyagokkal.
Újraértelmezte a hagyományos öltönyt, megszüntette a szigorú strukturáltságot és még a kiváló angol gyapjúból is olyan kényelmes zakókat tervezett, mint egy selyempizsama.

Giorgio Armani öltöny

1975-ben a nők számára is előrukkolt egy határozott, férfiasabb stílusú kollekcióval. Az amerikai piacon az áttörést az Amerikai dzsigoló című film hozta el számára, amelyben Richard Gere Armani öltönyökben pompázott.

A fiatal vásárlók meghódítására olcsóbb, de hasonlóan igényes kidolgozású ruhák forgalmazására született az Emporio Armani 1981-ben.

Emporio Armani

Armani előszeretettel kér fel hírességeket, hogy rangos eseményeken viseljék ruháit. 1988-ban a Los Angeles Lakers edzője, Pat Riley volt az első, aki kötélnek állt, azóta pedig majdnem minden filmsztárt öltöztetett már a divattervező. Az Oscar-díjkiosztó ünnepségen a sztárok a vörös szőnyegen legújabb terveiben vonulnak fel, de ezért soha egy fillért sem fizetett.

Armani „több lábon áll”, s valóságos birodalmat felügyel: a ruházaton kívül különböző kiegészítők, lakberendezés, parfüm, szemüvegek szerepelnek, sőt kávéházlánca és szállodája is van.
A dúsgazdag tervező az Inter focicsapatának lelkes rajongója, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának tiszteletbeli nagykövete, kétszer választották meg a legsikeresebb olasz divattervezőnek, és ő a legjobban öltözött környezetvédő is.
Miután egyik modellje szó szerint halálra éhezte magát, hadat üzent az anorexiának: az elsők között tiltotta meg bemutatóin olyan modellek fellépését, akiknek a testtömegindexe 18 alatt van.

Forrás: Business World Magazin

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray