Europian Eyelife Summit kontaktológiai konferencia

2010. október 28-30 között került első alkalommal megrendezésre Rómában a Ciba Vision Europian Eyelife Summit konferencia. A rendezvényre Európa országaiból több mint 800 meghívott – többségében szemészorvos és optometrista érkezett.

ciba vision eyelife summit

A Ciba Vision célja nem volt más ezzel a rendezvénnyel, mint a szakma legnevesebb előadóinak segítségével bemutatni a kontaktológia legújabb kutatási eredményeit és üzleti trendjeit, újdonságait. Ugyanakkor képet kaphattunk a közeljövő várható technológiai áttöréseiről, melyek a kontaktlencse használat és felhasználás új területeit nyithatják meg.

A két napot lehetetlen lenne ebben a cikkben összefoglalni. A teljesség igénye nélkül talán kiemelnénk az előadók közül a professzor Brien Holden vezette szekciót a myopia kezelésével kapcsolatos legújabb kutatásokról, valamint a következő szekciót, ahol kontaktlencse praxis üzleti kérdései kerültek terítékre.

Dr. Philip Morgan és munkatársai egy több mint 14 éve tartó kutatás eredményein keresztül – 140 ezer kontaktlencse illesztés alapján – mutatták be a világ országaiban jellemző illesztési trendeket.

Az átfogó, elméleti előadások mellett jó néhány, a napi gyakorlatban is hasznosítható előadás is elhangzott: Sebastian Marx és Sarah Morgan az asztigmiás és presbyopiás kontaktlencse illesztéssel kapcsolatban tartott prezentációja nemcsak nagyon szórakoztató volt, de megszívlelendő és praktikus tanácsokat adott minden kolléga számára.

A jövő lehetőségeit, vagyis napjaink legfontosabb kutatási területeit Dr. Franck Leveiller és munkatársai mutatták be.

Forrás: Optikai Magazin

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray