A progresszív lencsékről

A progresszív lencsék hatása hasonló alapelven nyugszik, mint a multifokális vagy bifokális szemüvegeké. Egy bifokális lencsében kétféle dioptria is van, egy a távollátást javítja, a másik a közelre látást. Egyetlen lencsével most kétfajta szemüveg hatását is elérheti, anélkül, hogy mindkét szemüveget mindig magánál kellene hordania, és állandóan cserélgetnie kellene őket, és ráadásul teljesen megszabadulhat a szemüvegviseléstől.

progresszív lencse

A progresszív lencséket megfelelően ki kell próbálni. Az általánosnál kicsivel hosszabb időt vesz igénybe, hogy ezekhez a lencsékhez hozzászokjunk. Az akklimatizációs idő személyenként változhat.

Mire számíthat, ha ezt a kontaktlencsét választja?
Amikor először elmegy az optikushoz, szemorvoshoz látásvizsgálatot végeznek, és javaslatot tesznek arra, mi legyen a lencse dioptria értéke.
Megmutatják Önnek, hogyan kell beilleszteni és eltávolítani, illetve hogyan kell ápolni a lencséket.
Ezeket a lencséket hazavihetik és kipróbálhatják különböző helyzetekben.
Két napon belül, amikor Ön újra elmegy a szakemberhez, az Ön szükségletei és igényei szerint a dioptria értékét megváltoztathatják, (aszerint, hogy Ön mennyire volt elégedett a lencsével) és Ön új kontaktlencsét kap a végső dioptriával.

A legtöbb ember elégedett a progresszív kontaktlencsékkel. Nagyszerű megoldás a szemüveg helyett, elsősorban sportoláshoz, szórakozáshoz. A progresszív lencsék havi (egy pár lencsét egy hónapig lehet viselni, naponta) illetve napi kiszerelésben is kaphatóak. A napi progresszív kontaktlencsék előnye, hogy reggel beillesztünk egy pár új kontaktlencsét, amit azután este el is dobhatunk. Nem kell a lencséket tisztítanunk, és amikor csak szükségünk van rá, előveszünk egy pár új steril lencsét.
Nem kell aggódnia a kontaktlencsék miatt: a szemorvosa vagy az optikusa mindent el fog Önnek mondani, amit csak tudnia kell róla. E modern kontaktlencsék lágy lencsék, kényelmesek és semmilyen szempontból nem károsak.

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray