A hiányzó láncszem – Eye Protect liposzómás szemspray a száraz szem kezelésére

Magyarország majd egytizedét érinti a már világszerte civilizációs betegségnek számító szemszárazság. A betegség kiváltó okai, illetve súlyosbító tényezői között lehet a kontaktlencse viselés, a számítógép használata, a gépkocsivezetés, a légkondicionálás.
A vörös, irritált szem – égő, viszkető, fáradt érzéssel párosulva, időnként fényérzékenység, homályos látás kíséretében – olyan tünet, mely kezelésre szorul.
Eye Protect liposzómás szemsprayAz Eye Protect liposzómás, A és E vitaminos szemspray különlegessége, hogy nem a könnyet pótolja, hanem a könny párolgását akadályozza. A liposzómák segítségével a sérült könnyfilm természetes, a Mnelbom mirigyek által termelt olajos lipidrétegét helyreállítja, ezáltal 80-85%-kal csökkenti a vizes réteg párolgását és ezzel a könnyvesztést – ami csökkenti és kezeli a szemszárazság tüneteit.

A szemszárazságban szenvedő betegek 80%-ában kimutathatók a könny olajos rétegének zavarai. Az olajos réteg a könnyfilm felületi feszültségét 25%-kal, a könny párolgását 90-95%-kal csökkenti. Az olajos réteg felosztható egy vékonyabb belső poláris (vízzel érintkező), valamint egy vastagabb, a párolgást csökkentő, külső non-poláris (víztaszító) rétegre. A belső poláris réteget alkotó foszfolipidek szerepe rendkívül fontos a külső réteg megfelelő struktúrájának fenntartásához. E réteg károsodása alakul ki krónikus szemhéjszéli gyulladások következtében.

Hogyan hat az Eye Protect?
Becsukott szemen a lipidréteg a szemhéjszélek között összenyomódik. A becsukott szemre fújt Eye Protect liposzómái a szemhéj szélén találkoznak a lipidréteggel. A lipidréteg olyan vékony, hogy már egy kevés mennyiség is pótolni tudja azt. Amikor aztán a spray használatát követően újra kinyílik a szem, a lipidek eloszlanak és pótolják a hiányos lipidréteget.

Termékelőnyök

 • természetes hatóanyag: szójalecitin
 • Liposzómák segítségével a könnyfilm lipidrétegét helyreállítja, ezáltal csökkenti a könny párolgását,  ezzel a könnyvesztést, ami csökkenti a szemszárazságot
 • Alkalmazása hozzájárul a kellemetlen tünetek, mint a fájdalom, viszketés, égőérzés vagy homokszemérzés enyhüléséhez
 • Elősegítheti a számítógépes munkával, légkondicionálással, huzattal, száraz levegővel, hosszabb autó- vagy repülőúttal kapcsolatban létrejövő szempanaszok enyhülését
 • Kényelmesebbé teheti a kontaktlencse viselését
 • Becsukott szemhéjakra ajánlott fújni naponta 2-szer használata ezért egyszerűbb és kényelmesebb lehet, mint a szemcseppeké
 • Sminkálló
 • Több klinikai vizsgálatban is hatásosnak találták
 • Hosszú felhasználási idő: lejárati idő 2 év
 • Kiadós, mert a 10 ml-es üvegben található szemspray kb. 100 fújásra elég
 • Fertőzés átvitelének veszélyével nem kell számolni, mert az eszköz nem érintkezik a szem

 

Share

Zalka Optika SzékesfehérvárSzemüvegtisztító Spray