Szemüveglencsék és szemüveg lencse újdonságok

Hoya TrueForm progresszív szemüveglencsék

A FreeForm felületkialakítási technológia legnagyobb előnye, hogy a lencse felületére úgy tekint, mint nagyon apró, egyedi  pontok összességére, és ezek a pontok rendkívül precíz módon, többszörös tengely mentén kerülnek lecsiszolásra. Azáltal, hogy a csiszolás ilyen pontosan történik, minden lencse egyedi módon, a szemüvegviselő receptértékei figyelembevételével kerülhet legyártásra, és így a létező legjobb progresszív eloszlást érhetjük el.
A progresszív eloszlás, aszferáció és FreeFrorm csiszolási eljárás kombinációja kontrollálja az optikai aberrációkat és tökéletes vizuális teljesítményt biztosít a szemüvegviselőnek.
Teljes cikk: Hoya TrueForm progresszív szemüveglencsék


Jobb látás. Több élmény. ZEISS progresszív lencsék

Pihentető, természetes látás – szinte olyan jó, mint amit fiatalon tapasztalnak: ezt várják az ügyfelek egy progresszív lencsétől. Számos feltétel szükséges viszont ahhoz, hogy a viselőnek maximális vizuális élményben lehessen része.
A Zeiss 4 új progresszív lencséje minden vizuális és árbeli igényt ki tud elégíteni. A vonzó árfekvésű márkázott lencsétől az egyedileg készített, személyre szabott lencséig mindenki megtalálhatja a neki valót és abban is biztos lehet, hogy a Zeiss prémium minőségű alapanyagokat és 160 éves tapasztalatát használta fel minden egyes progresszív lencse elkészítéséhez.
Teljes cikk: Zeiss progresszív lencsék


Hoya Hi-Vision LongLife tükröződésmentesítő réteg – tiszta látás minden körülményben

Kétségkívül mindenki olyan szemüveget szeretne, amely kényelmes viseletet nyújt majd az évek folyamán. Azonban bármennyire is próbál vigyázni a szemüvegre, az apró karcolások keletkezését nagyon nehéz elkerülni. A szél fújta homok, az apró balesetek, de még a rendszeres tisztítás is mind-mind sérüléseket okozhatnak a lencse felületén.
A Hoya Hi-Vison LongLife rétegnek köszönhetően azonban mostantól mindez elkerülhető! Ez a rendkívül ellenálló tükröződésmentesítő réteg rendkívül tartós, karcálló, víz-, por- és szennyeződés taszító hatású, így tiszta látást biztosít hosszú éveken keresztül minden körülmények között.
Teljes bejegyzés: Hoya Hi Vision Long Life


Hoya Nulux Active Lencsék

Szemünk egész nap dolgozik. A számítógépek, a mobiltelefonok, az autóvezetés és a televízió rohanó életünk szerves részei. Egyrészt könnyebbé teszik életünket, másrészt viszont minden helyzetben gyors reakciókat követelnek tőlünk. Szemünkek folyamatosan kell fókuszpontot váltania és még olyankor is működésben kell lennie, mikor nem dolgozunk.
A Hoya Nulux Active szemüveglencse segítséget nyújt viselőjének az egész napos jó teljesítményhez. A Hoya Nulux Active több, mint egy hagyományos korrekciós lencse. Kiegyensúlyozott látást biztosít kültéren- beltéren, minden irányba és távolságra.
Teljes cikk: Hoya Nulux Active lencsék

Drivewear – polarizált fotokromatikus lencse autóvezetéshez

Az emberek évek óta kérdezgették tőlem, van–e olyan polarizált lencse, ami fényre sötétedik a szélvédő mögött is. Sajnálattal mondtam, hogy nincs.
Viszont 2007-ben megváltozott a helyzet! Megjelent a Drivewear lencse, mely jelenleg egyedülállóan egyesíti a polarizált lencsék tulajdonságát a fotokromatikus lencsék fényviszonyok megváltozásához való gyors reagálás képességével.
Teljes bejegyzés: Driwevear lencse

Transitions VI fényre sötétedő műanyag lencse – A VI-os szám a nyerő a fotogray szemüveglencséknél is

Az 1990-es évek elejéig a fényre sötétedő üveglencsék egyeduralma volt megfigyelhető, ekkor „robbant be” az új technológiájával a Transitions cég az optika világába. Ma már szinte minden nagy szemüveglencse gyártónak a Transitions cég készíti a műanyag fényre sötétedő lencséit.
A párhuzamosan fejlődő, egyre jobb és ellenállóbb felületkezelések elterjedése miatt teret nyerő műanyag lencsék felszínébe speciális technológiával UV fényre érzékeny vegyületet vittek be.
Teljes cikk: Transitions VI

Szemüveglencsék

A piacon kapható lencséket annak megfelelően ismertetjük, hogy milyen célra is használjuk őket.
* Új generációs fotokromatikus lencsék
* Tökéletesített olvasó szemüvegek
* Rétegezett lencsék
* Fényre sötétedő műanyag lencsék
* Bifokális, multifokális lencsék
Bővebben: Szemüveglencsék

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zalka Optika Székesfehérvár

Szemüvegtisztító Spray