Kontaktlencsék

Sauflon Select havi kontaktlencse

sauflon select  havi kontaktlencseA Sauflon Select havi kihordású, napi kiterjesztett viselésű szilikon-hidrogél kontaktlencse +6,50-tól -10,00-ig.
A cornea több oxigénhez jut, amely kifejezett kényelmet és egészséget biztosít a szem számára. A szabadalmaztatott folyamat, az AquaGen™ technológia révén pedig a lencse kiválóan nedvesíthető és nedvességtartalmát a viselés ideje alatt maximálisan megőrzi.
Bővebb információk: Sauflon select

 

Air Optix for Astigmatism

Mostantól egyike a legszélesebb raktári paraméter-tartománnyal rendelkező szilikon-hidrogél tórikus kontaktlencséknek.
Az egészséges lencseviselet zászlóshajójaként megismert Air Optix lencsecsalád tórikus változata, az Air Optix for Astigmatism kontaktlencse 2007-ben jelent meg a hazai piacon, akkor még limitált paraméter-tartománnyal. Ezzel a lépéssel azonban már lehetővé vált, hogy ne csak szférikus töréshibával rendelkező, hanem az asztigmiás páciensek egy része is élvezhesse a szilikon alapanyag által biztosított élettani előnyöket.
A teljes bejegyzés megtekintése:  Air Optix for Astigmatism


Cooper Vision Avaira – a természetesen nedvesítő szilikon hidrogél kontaktlencse

Megérkezett a Cooper Vision szilikon hidrogél kontaktlencse családjának legújabb tagja, az Avaira.
Az Avaira ideális az új kontaktlencse viselőknek, olyan vásárlóknak, akik kényelmi okok miatt hagytak fel a kontaktlencse viseléssel és azoknak, akik kényelmesebb lencsét szeretnének a meglévő régebbi, merevebb szilikon hidrogél helyett.
Az Avaira havi kihordású, kitűnő ár-érték arányú, 46%-os víztartalmú, harmadik generációs SIH alapanyagból, magas Dk-val és alacsony modulussal rendelkező, egyedülálló Aquaform technológiával készült kontaktlencse.
Teljes bejegyzés: Cooper Vision Avaira


A gyönyörű szemek titka – a CibaVision FreshLook színes kontaktlencse család

Szeretné megváltoztatni a szeme színét? Szeretne megdöbbenést kelteni a szemével?
A gyönyörű szemek titka a FreshLook.
A Ciba Vision Fresh Look színes kontaktlencse családjában mind sötét, mind világos szemhez talál lencséket. Akkor is, ha látása tökéletes, de akkor is, ha korrekciót igényel.
Ragyogáshoz: FreshLook Radiance
Szemszínváltoztatáshoz: FreshLook Colors és FreshLook ColorBlends
Szemszínkiemeléshez: FreshLook Dimensions

Teljes bejegyzés: A gyönyörű szemek titka


Bemutatjuk: Biofinity Toric

A Biofinity Toric áttörés a szilikon-hidrogél technológiában, mert egyesíti az egyedülálló Aquaform alapanyagot a különleges, levédett tórikus kontaktlencse gyártás technológiájával és így még tökéletesebb látást biztosít viselőjének.
A tórikus kontaktlencse piacon vezető szerepet betöltő CooperVision bemutatja önnek a legújabb fejlesztésű tórikus kontaktlencséjét, a szilikon-hidrogél alapú Biofinity Toric-ot.
A Biofinity Toric a szilikon-hidrogél anyagból készülő lencsék harmadik generációs tagja, amely egyesíti a sikeres Biomedics Toric gyártási technológiáját a legújabb szilikon-hidrogél anyag előnyeivel.
Teljes cikk: Biofinity Toric


Kibővült a Bioflex kontaktlencse család

bioflex új kontaktlencsék

2009 október elejétől gyakorlatilag mindenkinek nyújt már megoldást a Bioflex kontaktlencse család, legyen szó presbyop vásárlóról vagy asztigmiás, napi kontaktlencsét viselőkről, mindenkit ki tudnak szolgálni a Bioflex kontaktlencsékkel. A három legújabb lencse: Bioflex Premium Toric – szilikon hidrogél tórikus lencse, Bioflex One Day Toric – napi lencse asztigmiásoknak, Bioflex MultiF – multifokális kontaktlencse.Teljes cikk:  Kibővült a Bioflex kontaktlencse család


Az Új Night&Day  éjjel-nappal viselhető kontaktlencsék

A Night&Day szilikon-hidrogél alapanyagból készült kontaktlencse kifejlesztését az éjjel-nappali viselés igénye indította el és bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend.
A fejlesztés folyamata során a legnagyobb kihívást az éjjel-nappali viselethez szükséges oxigénmennyiség biztosítása jelentette. A hagyományos hidrogél kontaktlencsékhez képes mintegy ötszörös oxigénáteresztő-képessége kiküszöbölte a lencseviselet során fellépő oxigénhiányból adódó szöveti elváltozásokat, melyek korábban sok nehézséget okoztak a pácienseknek, illesztőknek egyaránt.
Az 1999-ben hazai piacra kerülő Night&Day kontaktlencse forradalmasította a lencseviselést. Ám a fejlesztés azóta is töretlenül folytatódik.
Teljes bejegyzés: Új night&day kontaktlencsék


Újdonság a kontaktlencse piacon, Új Clariti szilikon-hidrogél kontaktlencse

Magas víztartalom: A magas víztartalom maximális biokompatibilitást tesz lehetővé a lencse és a szem felszíne közt.
Alacsony Modulus: A szilikon, mint hozzáadott anyag a szilikon-hidrogél kontaktlencséket merevebbé teszi a hagyományos hidrogél-kontaktlencséknél. Minél alacsonyabb a modulus, annál komfortosabb a kontaktlencse, amely még magasabb kényelemérzetet biztosít.
Teljes cikk: Új Clariti szilikon-hidrogél kontaktlencse


Gyermek kontaklencsék

Elena Garcia Rubio, a Spanyolországi Nemzeti Optimetriai intézet igazgatója azt vizsgálta, hogy a kontaktlencsék miért jelentenek intelligens választást a látáskorrekciót igénylő gyermekek számára:
“Amikor az optometrikusokat és az optikusokat megkérdezzük, hogy miért nem írják fel a kontaktlencséket gyermekek számára, gyakran azt a választ kapjuk, hogy a 12 év alatti gyermekek nem eléggé felelősek a lencsék megfelelő ápolásához. … saját tapasztalatom szerint a kontaktlencsék hihetetlen szerepet kaphatnak a gyermek felelősségérzetének növelésében. Amint a gyermekek felismerik a kontaktlencse-viselés előnyeit, és megfelelően elmagyarázzák nekik, hogy a kontaktlencse-viselés feltétele a lencsék megfelelő ápolása, az ápolás a legtöbb esetben többé már nem jelent problémát.”
Teljes bejegyzés: Gyermek kontaktlencsék


Az új DAILIES AquaComfort Plus egynapos kontaktlencse

Az ÚJ  Az első, egyedülálló hármas hatású önnedvesítő rendszerrel gyártott egynapos kontaktlencse az egész napon át tartó kényelemért.
Tudta, hogy naponta meglepően sokat, átlagosan 14.000-et pislogunk? Nos, a Az új DAILIES® AquaComfort Plus™ kontaktlencse bemutatja az egyedülálló, pislogásra aktiválódó önnedvesítô rendszert, amelynek segítségével kiváló, egész napon át tartó kényelmet biztosít a viselője számára.
Az új DAILIES Aqua Comfort Plus hármas hatású önnedvesítő rendszere
1) síkosít,
2) nedvesít,
3) felfrissít,
ezáltal reggeltől estig rendkívüli kényelmet és kellemes lencseérzetet biztosít.
A DAILIES® AquaComfort Plus™ az egynapos kontaktlencsék családjának új tagja csakúgy, mint a Focus DAILIES, a FocusDAILIES Toric asztigmiás és a Focus DAILIES Progressives presbióp pácienseknek részére készített kontaktlencsék.


Progresszív kontaktlencsék

A progresszív lencsék hatása hasonló alapelven nyugszik, mint a multifokális vagy bifokális szemüvegeké. Egy bifokális lencsében kétféle dioptria is van, egy a távollátást javítja, a másik a közelre látást. Egyetlen lencsével most kétfajta szemüveg hatását is elérheti anélkül, hogy mindkét szemüveget mindig magánál kellene hordania, és állandóan cserélgetnie kellene őket, és ráadásul teljesen megszabadulhat a szemüvegviseléstől.
Teljes bejegyzés:  Progresszív kontaktlencsék


Oszd meg másokkal is!Szemüvegtisztító Spray